Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova publicació d’un INFORME sobre GÈNERE I DOCÈNCIA de la Xarxa Vives d’Universitats / Text íntegre de l’Informe

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Xarxa Vives d’Universitats ha fet públics els resultats de l’informe “La perspectiva de gènere en docència a les universitats de la Xarxa Vives. Situació actual i reptes futurs”.

L’informe ha estat coordinat pel Grup de Treball d’Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives d’Universitats i elaborat per María José Rodríguez Jaume i Diana Gil González  de la Universitat d’Alacant.

L’informe s’ha publicat en digital i en obert formant part de la col·lecció “Política Universitària” de les publicacions de la Xarxa  Vives d’Universitats.


Les autores han comentat al servei de comunicació de la Xarxa Vives d’Universitats:  

“Contemplar la perspectiva de gènere tant en la política d’estudis com en la formació universitària és el desafiament més transformador a què s’enfronten actualment les universitats. En incorporar la perspectiva de gènere, les universitats contribueixen a impulsar el principi d’igualtat entre dones i homes a través de la pràctica docent. Un alumne sensibilitzat i amb formació específica és capaç d’identificar els biaixos i la discriminació de gènere. Aquesta formació els converteix en agents del canvi ja que, una vegada superada la seua formació universitària, aplicaran aquests coneixements transversals als seus respectius àmbits laborals”.

“Nacions Unides ha identificat l’educació i la igualtat de gènere com a dues polítiques ‘palanca’. Els avanços en aquests dos àmbits acceleren, al seu torn, l’assoliment del conjunt d’objectius inclosos a l’Agenda de Desenvolupament 2030. Les universitats esdevenen així institucions estratègiques en el desenvolupament global si concilien la formació que ofereixen amb la promoció de la igualtat de gènere, també pel que fa a la política d’estudis”.

Informe íntegre … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere