Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Institut d’Estudis Nahmànides i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la UdG: conferència de Daniela Rosenfeld “El cinema, eina de memòria jueva”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquest dijous, dia 11 de novembre, a les 18.30h, Daniela Rosenfeld, fotògrafa, curadora i directora del Festival de Cinema Jueu de Barcelona, impartirà la conferència “El cinema, eina de memòria jueva”.

El cinema com a art narratiu és un document excepcional del passat. Probablement la coincidència temporal del naixement del cinema amb l’emigració dels jueus de la «zona d’assentament» a les ciutats d’Europa de l’Est a la fi del segle XIX sigui un dels motius del paper que han tingut els jueus en el desenvolupament de l’art i la tècnica cinematogràfics. En aquest període també va sorgir el cinema ídix: un cinema transnacional, que s’ha convertit en un document excepcional de la història, les creences, les supersticions i la forma de vida dels jueus abans de la Xoà. A la conferència, s’analitzaran els orígens d’aquesta presència jueva en el desenvolupament de l’art cinematogràfic i les avantguardes europees, així com la seva participació en moviments de solidaritat i antifeixistes; i el paper del cinema com a transmissor de la memòria i la història d’un món gairebé perdut.

Aquest any se’n compleixen setze des que, el 2005, l’Institut d’Estudis Nahmànides i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona van iniciar una important col·laboració en l’organització i realització d’un cicle de conferències anual al voltant d’una temàtica relacionada amb la cultura jueva i el pensament. Fruit d’aquesta col·laboració amb la Universitat de Girona, les conferències han quedat enregistrades i es poden consultar en línia a través d’aquest enllaç.

Les xerrades es duran a terme a l’aula de l’Institut d’Estudis Nahmànides. L’assistència és lliure i gratuïta, amb inscripció prèvia a través de la web del Patronat Call de Girona.

Daniela Rosenfeld ha estudiat filosofia i lletres a la Universitat de Buenos Aires, disseny gràfic a EINA i fotografia a l’IDEP. És fotògrafa, curadora i directora del Festival de Cinema Jueu de Barcelona.

Institut d’Estudis Nahmànides Carrer de la Força, 8  Girona

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere