Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

DRETS HUMANS: Informe complet del Comitè per a la Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa sobre les presons de l’Estat espanyol

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El nou informe del Comitè per a la Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa amb seu a Estrasburg, insta les autoritats espanyoles a prendre mesures decidides per prevenir els maltractaments a la presó i garantir que els casos de suposats maltractaments s’investiguin de manera eficaç. També proposa mesures per millorar el tracte als presos i pacients reclusos als hospitals psiquiàtrics penitenciaris i per fer front als maltractaments per part dels agents de policia.

L’informe conté les conclusions d’una visita a Espanya del 14 al 28 de setembre de 2020.

La majoria de les persones trobades durant la visita van afirmar que havien estat tractades correctament per les forces de l’ordre.

No obstant això, la delegació del Comitè per a la Prevenció de la Tortura va rebre un nombre important de denúncies de maltractament, principalment pel que fa a la Policia Nacional, consistents en bufetades, cops de puny i puntades, així com, ocasionalment, ús de porres. Suposadament, es va infligir per obligar a les persones a proporcionar informació, confessar delictes o castigar-les pel presumpte delicte comès. El Comitè per a la Prevenció de la Tortura subratlla la importància d’una supervisió i formació adequada dels agents de l’ordre.

A les presons d’homes adults visitades, la delegació del Comitè per a la Prevenció de la Tortura va rebre moltes denúncies consistents i creïbles de maltractaments físics recents per part dels agents de presons, que consistien principalment en cops de puny al cap i al cos, cops de puny, puntades de peu i cops de porra. En alguns casos, els suposats maltractaments van ser recolzats per lesions documentades per la delegació o anotades a la història clínica de la persona. Pel que fa a les recluses, l’informe demana un enfocament específic de gènere tenint en compte les necessitats de les dones, per exemple, pel que fa a l’oferta d’activitats, i adoptar una política per prevenir els actes d’autolesió.

INFORME complet (en angles) … clicar aquí

INFORME complet (en espanyol) … clicar aquí

Resum Executiu (en anglès) … clicar aquí

Resum Executiu (en espanyol) … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere