Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: Oberts a l’oferta educativa mundial en obert

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

En aquest moment LO CAMPUS DIARI està mutant cap una convivència entre el periodisme universitari i escolar -l’eix central de la publicació. i per l’altra banda tenim la Informació de Servei pura i dura de temes educatius, en especial sobre els Estudis Superiors i sobretot, en una primera etapa, ens centrem en els Màsters, allò que en diem “Univers Màsters”.

Tota aquesta acció d’informació la tenim sota el nostre paraigües de “Serveis independents d’informació Educativa LO CAMPUS DIARI”.

Cada pas en la construcció del nostre digital, a la redacció tenim una discussió de fons, “de que fem i cap on anem”. En cada pregunta senzilla de logística comunicativa, hi ha pensaments de més volada.

I un d’aquests pensaments va lligat en un dels pocs fenòmens positius que ens ha deixat la pandèmia. En el gran drama sanitari, econòmic i social algunes coses s’han reajustat i les podem potenciar més.  

Un dels fenòmens positius és com s’ha potenciat la via on line dels esdeveniments i tota mena de seminaris, conferències, classes magistrals, debats i cursos de totes les especialitats.

Mai com ara, tenim al nostre abast formació que abans és feia només en presencial i a porta tancada.

A més, mentre la pandèmia -encara en actiu- es va transformant: els que en pre-pandèmia només eren presencials i després varen  passar a en línia, ara conserven les dues vies de difusió, tant la digital com la presencial.

Però a més, segueixen presentant els seus actes en directe que tothom pot seguir, a part de guardar la gravació perquè ho puguem seguir a la carta quan vulguem.

Ara molts dels Estudis Superiors i tota l’activitat acadèmica i cultural que envolten aquest estudis, els poden tenir al nostre abast a l’ordinador, a la tauleta o al mòbil.

No estem parlant dels MOOCs, els “Massive Open Online Courses” gratuïts, ni dels estudis o les universitats de pagament on line, estem parlant d’una altra oferta educativa mundial en obert per tant gratuïta, molt potent.

I de vegades a la redacció ens preguntem perquè informar d’un Màster, una Formació Continua o un Seminari que son una “birria”, si podem gaudir i parlar d’ofertes mundials extraordinàries.

I el nostre lector també s’ho hauria de preguntar i actuar en conseqüència.

Però necessita almenys dues condicions:

primer saber l’anglès,

i segon potenciar una capacitat personal de voler conèixer-ho tot, amb una mirada innovadora. Si el lector no innova almenys per a ell, “anirà aigua avall”, com diu la dita.

Editorial en Àudio

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere