Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen la 12a edició del curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Vinaròs i Morella acolliran des de divendres 12 fins diumenge 14 de novembre, la dotzena edició del  Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger que organitzen conjuntament l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), l’Institut Ramon Llull (IRL) i la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) i que està adreçat a futurs docents de català/valencià a universitats estrangeres.

El Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger ha format en les seues dotze edicions a gairebé 400 titulats de 15 universitats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Catalunya del Nord. La formació té per objectiu contribuir a la formació de futurs professors i professores per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l’aula. Actualment, 140 universitats d’Europa, Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud imparteixen docència de català/valencià, universitats que formen part de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, Xarxa Llull.

En l’edició d’enguany, que tindrà lloc des de divendres 12 fins diumenge 14 de novembre, els participants rebran formació sobre l’elaboració i execució d’estratègies didàctiques per a la docència de català/valencià com a segona llengua. En l’acte d’inauguració del curs, que tindrà lloc divendres 12 a les 12:15 h a l’Auditori del Vinalab de Vinaròs, participaran Anna Fibla, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs; Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull; i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats.

Posteriorment, el mateix espai acollirà la ponència de Joan Borja (Universitat d’Alacant) al voltant de la cultura popular i la didàctica de la llengua. A continuació, i per cloure la primera jornada del curs, les professores de la Universitat Autònoma de Barcelona Montserrat Vila i Marilisa Birello impartiran sessions formatives al voltant de didàctica de la llengua i els nexes entre teoria i pràctica docent.

En la segona jornada, que tindrà lloc dissabte 13 de novembre, el curs es traslladarà a Morella on docents com Laura Creixell (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic), Anna Guaita (Universitat Humbold de Berlín) i David Ginebra (Universitat Hebrea de Jerusalem) compartiran estratègies didàctiques i metodologies de dinamització dels estudis de llengua i cultura per a estudiants d’universitats de l’exterior. Finalment, a les 19:15 h, a la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella tindrà lloc l’acte de cloenda que comptarà amb les intervencions de Rocío Querol, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Morella; Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere