Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

S’ha celebrat la II “Jornada d’Institut Escola” a Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquest dissabte 13 de novembre s’ha celebrat la II Jornada d’Institut Escola, adreçada als professionals de l’educació, per reflexionar sobre la realitat present i els reptes futurs del model

Més d’un centenar de docents han participat aquest matí (13/11/2021) a la II Jornada d’Institut Escola, que ha tingut lloc a Barcelona. Una jornada que ha permès als professionals educatius reflexionar sobre la realitat present i els reptes de futur del model d’Institut Escola.

Durant la jornada ha tingut lloc la ponència “Reptes i oportunitats d’un IE”, a càrrec de Ricard Aymerich, de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, i s’han celebrat taules de treball per grups, al voltant dels següents temes: l’horari lectiu de l’alumnat; espai migdia; currículum; gestió de l’equip, gestió de centre i patis lectius.

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, durant les seves paraules en l’acte de cloenda, ha manifestat que “posem en valor els instituts escola perquè creiem que són un model pedagògic i organitzatiu que genera noves oportunitats educatives. El que hem de fer nosaltres és, amb el vostre lideratge, crear marcs per crear coneixement”.

97 instituts escola

 Actualment, hi ha 97 instituts escola arreu de Catalunya. A través dels instituts escola es vol impulsar la transformació educativa a Catalunya. El model dona resposta a un dels punts rellevants del sistema educatiu: la necessitat de continuïtat i coherència educativa entre l’educació infantil i primària i l’educació secundària obligatòria amb l’objectiu d’assolir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i combatre la segregació escolar.

 Els projectes educatius dels instituts escola tenen com a principal valor afegit el fet de ser un model educatiu integrat, que reuneix totes les etapes educatives entre els 3 i els 16 anys. Els trets bàsics d’aquesta tipologia de centres són: continuïtat formativa, enfocament evolutiu del seguiment dels alumnes, interacció entre l’alumnat de les diferents etapes i el professorat de diferents cossos docents, la lluita contra la segregació i la planificació consensuada amb els ajuntaments.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere