Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

I Congrés RUSC a la Universitat de València: “Despoblació i desenvolupament sostenible. Activar la Regió muntanyenca Celtibèrica” (19 i 20 novembre)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i la Red de Universidades de la Serranía Celtibérica (RUSC), organitzen el Primer Congrés d’aquesta xarxa interuniversitària sota el títol: “Despoblació i desenvolupament sostenible. Activar la Regió muntanyenca Celtibèrica”, que tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina (el dia 19 de novembre pel matí) i en la Sala de Juntes de l’Edifici de Rectorat (la resta del congrés).

La regió muntanyenca celtibèrica és una inter-regió que s’estén per les zones muntanyenques de les comunitats autònomes d’Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, la Rioja i el País Valencià. Ocupa el 13% del territori d’Espanya, però només compta amb l’1% dels seus habitants. Aquesta situació extrema ha motivat que siga coneguda com la zona zero de la despoblació o la Lapònia espanyola.

En 2015 es va constituir una xarxa composta per les 10 universitats que compten amb campus en l’espai de la zona celtibèrica amb l’objectiu de servir al desenvolupament social, econòmic i cultural d’aquest territori a través de la investigació.

El Primer Congrés de la Xarxa d’Universitats RUSC pretén ser una crida a l’activació d’un territori i els seus recursos en les múltiples dimensions que defineixen les seues possibilitats de desenvolupament; entre elles, l’economia, el medi ambient, la cohesió social, la cultura i la política, per a això s’han reunit com a ponents, al voltant de sengles taules redones temàtiques, als millors especialistes de l’acadèmia en aquests àmbits i aquest territori. Un Congrés per a conéixer i saber del territori, un congrés per a dissenyar les més innovadores i millors solucions en nom d’un futur sostenible.

Les excepcionals mesures sanitàries que s’han adoptat per a la realització d’aquesta jornada fan necessària una inscripció prèvia, que és totalment gratuïta, a causa del caràcter públic de la Universitat de València.

Es pot assistir a la jornada de manera presencial a través del següent enllaç (CLIC ACÍ PER A LA INSCRIPCIÓ PRESENCIAL); o de manera telemàtica, a través d’aquest altre que s’habilitarà minuts abans de l’inici de la jornada (CLIC ACÍ PER A VEURE EN STREAMING).

Programa … clicar aquí

IMATGE: Regió muntanyenca Celtibèrica.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere