Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Obre les portes “42 Barcelona”, està ubicat al Parc Tecnològic de Barcelona Activa i ofereix formació presencial i oberta 24/7

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

instal·lacions impulsades per Fundació Telefònica amb la col·laboració del Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona

“42 Barcelona” és un projecte formatiu que està avalat per l’èxit del 100% d’inserció laboral als més de vint països i quatre continents en què hi és present

El director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement, Xavier Quinquillà, ha participat aquesta tarda (15/11/2021) en l’acte d’inauguració de 42 Barcelona, l’espai de formació dels perfils digitals més sol·licitats en el mercat laboral impulsat per la Fundació Telefònica amb la col·laboració del Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Les instal·lacions, ubicades al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, a Nou Barris, ja han obert les seves portes i, en aquest moments els primers i les primeres 140 aspirants ja estan realitzant la prova d’accés definitiva per convertir-se en els primers i les primeres estudiants de “42 Barcelona”.

Amb la posada en marxa de “42 Barcelona”, les tres institucions contribueixen a impulsar el desenvolupament econòmic i tecnològic de Barcelona i Catalunya, fan un pas més per preparar la societat per a la nova ocupabilitat i s’anticipen a l’escenari professional del futur. “42 Barcelona” és un projecte formatiu que està avalat per l’èxit del 100% d’inserció laboral als més de vint països i quatre continents en què hi és present. L’espai 42 Barcelona és presencial i gratuït, està obert les 24 hores els 7 dies de la setmana i segueix una metodologia innovadora basada en projectes, que utilitza la ludificació i l’aprenentatge entre iguals, en què els estudiants aprenen al seu ritme els uns dels altres.

En les paraules de cloenda de l’acte d’inauguració, el director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Xavier Quinquillà, ha subratllat “la importància de la formació continuada com un pilar del sistema educatiu, i la necessitat d’explorar formats més integradors i flexibles que donin resposta a noves necessitats formatives en àmbits estratègics dins l’entorn digital, com la ciberseguretat o la intel·ligència artificial”. En aquest sentit, ha recordat “els 1.477 milions d’euros pressupostats destinats a polítiques de coneixement en la línia del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC) que té, entre d’altres objectius, consolidar la capacitat de generar i atreure talent”.

 Pel que fa a la metodologia que ofereix “42 Barcelona”, Quinquillà ha destacat que encaixa perfectament “en un sistema català d’educació superior connectat amb la societat i el territori amb vocació innovadora, transformadora i inclusiva”.

En l’acte d’inauguració també hi han participat el president de Telefònica, José María Álvarez-Pallete; el primer tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i també ha tingut la intervenció en remot de la CEO de 42, Sophie Viger. Després de la presentació, les autoritats han recorregut les instal·lacions, i al seu pas pels diferents espais han pogut xerrar amb els candidats i les candidates i intercanviar-hi experiències.

La participació a 42 del Govern de Catalunya, a través del Departament de Recerca i Universitats, s’emmarca en les estratègies dissenyades per aconseguir dos dels objectius principals del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC): facilitar l’aparició i l’atracció de talent i transformar el coneixement en prosperitat i benestar, de manera que es doni resposta a les necessitats socials actuals, es generi nova ocupació i es vehiculi la innovació empresarial. En aquesta línia, s’impulsa la implementació d’un sistema de formació contínua superior i la digitalització de les empreses.

L’espai “42 Barcelona”

L’espai “42 Barcelona” consta de 1.622 m2, capacitat per a 800 estudiants i disposa de gairebé 200 ordinadors i, fins al moment, ha rebut més de 3.000 sol·licituds. La metodologia de 42 forma futurs programadors i professionals digitals d’alta qualificació perquè puguin fer front als nous reptes laborals, uns perfils digitals que, després de la pandèmia, són més necessaris que mai per reactivar l’economia. D’aquesta manera el model 42 assumeix el repte d’oferir oportunitats laborals en tecnologies com la ciberseguretat, les dades massives (big data), la intel·ligència artificial, la cadena de blocs (blockchain) o la IoT, entre d’altres. Amb una durada de tres anys de mitjana, els estudiants surten preparats per treballar en el mercat laboral actual. Un mètode que ha donat resultats tan reeixits com el 100% d’ocupabilitat a més de vint països o una mitjana de vuit ofertes de treball per estudiant durant el temps que estan al programa.

“42 Barcelona” està operatiu des de finals d’octubre amb la presència diària de 140 aspirants, que estan realitzant la primera ‘piscina’, la prova final d’accés definitiu a la formació. Dels candidats i candidates que opten a una plaça, el 20% són dones; el 55% són de Catalunya, la majoria de Barcelona i els voltants, i la mitjana d’edat és de 32 anys. Des que es van obrir les inscripcions, prop de 3.000 persones s’han registrat a 42 Barcelona i aspiren a formar part d’aquest projecte innovador. El 29 de novembre les persones que vulguin accedir a aquesta formació tindran una altra oportunitat amb la convocatòria d’una nova prova d’accés. La inscripció està permanentment oberta a 42barcelona.com, la formació és gratuïta, no hi ha límit d’edat a partir dels 18 anys i no es requereix cap mena de formació ni de coneixements previs de programació.

Sobre 42 global

“42 Barcelona” és el membre 28 de la xarxa internacional 42. Tots els espais associats a la xarxa ofereixen una formació informàtica totalment gratuïta, oberta a tot el món, sense requisits de titulació i accessible a partir dels 18 anys. La pedagogia de 42 es basa en l’aprenentatge entre iguals: un enfocament participatiu, sense classes ni professors, que permet als alumnes donar curs a la seva creativitat mitjançant l’aprenentatge basat en projectes. 42, amb el seu primer campus a París, es va fundar el 2013 quan la indústria digital a França experimentava una gran escassetat de desenvolupadors informàtics. Per formar un gran nombre dels millors talents del futur, independentment del seu origen, 42 desplega una xarxa d’àmbit internacional: Alemanya, Armènia, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Canadà, Emirats Àrabs Units, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Japó, Jordània, Malàisia, Marroc, Països Baixos, Portugal, Rússia, Suïssa, Tailàndia i Turquia. Actualment, hi ha 28 espais de formació a 22 països i aviat se n’obriran set més.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere