Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Convocada a Catalunya la VII Jornada de Màrqueting Cultural

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La VII Jornada de Màrqueting Cultural, que organitza el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’àrea de Públics de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC),  vol aprofundir en la comunicació amb els públics en l’era de pandèmia.

La trobada tindrà lloc el proper 24 de novembre amb un format híbrid: es farà de manera presencial, amb capacitat reduïda al Santa Mònica, i també es podrà seguir en línia.

La jornada serà moderada per la periodista Txell Bonet i té com a objectiu aprofundir en la relació amb els públics culturals a través de la comunicació, així com donar eines i recursos útils que afavoreixin la comunicació i augmentin la capacitat d’adaptació dels projectes culturals en situacions adverses.

La jornada tindrà dues parts: en la primera es coneixeran les tendències del moment; quines eines es generen i com el sector cultural les pot aplicar de manera eficient, i en la segona es parlarà de casos concrets, de propostes de comunicació amb contingut cultural, sorgides en aquest moment de pandèmia, que esdevenen punts de trobada per captar i fidelitzar públics.

Les ponències han de servir per reflexionar sobre els dubtes que genera la situació actual i per parlar de qüestions com el comportament dels públics culturals després de la pandèmia, la fragmentació del consum cultural, la hibridació entre els formats digitals i presencials, l’efecte de les grans transformacions globals en la cultura i el seu consum i l’emergència de noves temàtiques que són de gran interès per al consumidor, com la sostenibilitat dels projectes culturals.

Canvi de relació amb els públics

L’escenari cultural actual respon a una societat sacsejada per la COVID-19 i ha provocat, entre les moltes conseqüències, el canvi en la relació amb els públics i, per tant, en la forma de comunicar-s’hi. L’acceleració del procés de digitalització de les empreses i els projectes i les propostes híbrides d’esdeveniments culturals, que combinen la presencialitat i la modalitat en línia, porten els públics a noves experiències. Les possibilitats tecnològiques s’amplien i creixen els formats d’àudio (podcast, audiollibre, etc) i els directes de la reproducció en línia o streaming. Valors com la sostenibilitat, el canvi climàtic, la proximitat, el feminisme, l’antihomofòbia, etc. s’integren en els diferents relats comunicatius de les empreses per assegurar-se la complicitat amb un públic compromès socialment i, cada vegada més, proliferen els continguts en les xarxes socials i per tant és essencial ser creatiu i fomentar els continguts que permetin la interacció amb els públics.

Així, durant la primera part de la jornada es parlarà sobre les tendències del moment, quines eines es generen i com el sector cultural les pot aplicar de manera eficient, i en la segona part, de casos concrets, de propostes de comunicació amb contingut cultural, sorgides en aquest moment postpandèmia, que esdevenen punts de trobada per captar i fidelitzar públics.

 P R O G R A M A

10.00 h | Benvinguda institucional

10.10 h |  Tendències. En quin punt som, quines eines es generen i com el sector cultural les pot aplicar de manera eficient. Presenta i modera Txell Bonet, periodista

10.20 h |  Presentació de Marta Suriol: contextualització comunicació

10.40 h |  Presentació de Toni Sellas: auge del podcast i formats àudio

11.00 h |  Presentació de Sílvia Llombart: tractament de les xarxes socials

11.20 h | Presentació de Clàudia Rosas Carla Vergés: cas de les plataformes de streaming, impacte en el públic i la relació amb aquest

11.40 h | Taula rodona

12.00 h | Preguntes del públic

12.10 h | Pausa 

12.30 h | Punts de trobada. Exemples d’algunes iniciatives en comunicació que pel contingut esdevenen d’interès per a una comunitat concreta. 

Pau Barbarà, presentador de la primera edició de El Camerino d’Escena 25
Estela Ortiz, investigadora cultural actualment especialitzada en Tik Tok
Mixa, bibliotubera (booktuber) (Joves Lectors) Pep Sànchez, director d’AnaitGames.com i presentador del Podcast Reload

14.00 h | Tancament jornada

INSCRIPCIÓ … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere