Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Estudis i publicacions / e-Repositori LCD”: “U-Multirank Gender Monitor 2021” del Rànquing sobre Estudis Superiors promogut per la Comissió Europea

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’informe “U-Multirank Gender Monitor 2021” és una anàlisi de la proporció entre homes i dones en Educació Superior.

Tot i que les dones en total representen la meitat o més, dels estudiants de Grau (BA) i de Màster (MA), la seva proporció és menor entre els estudiants de Doctorat (48%), el Personal Acadèmic (44%) i els Catedràtics (28%).

Segons les dades d’U-Multirank, aquest patró és molt similar entre les institucions de la Unió Europea i les de fora de la Unió Europea. Els resultats de les dades de l’U-Multirank mostren que les dones estan especialment sub-representades a les universitats on hi ha molta recerca.

Recordatori: Que és el rànquing U-Multirank

Aquest rànquing és una iniciativa de la Comissió Europea, finançada pel Programa Erasmus+ i desenvolupada per un consorci liderat pel Centre for Higher Education (CHE) a Alemanya, el Center for Higher Educations Policy Studies (CHEPS) a la Universitat de Twente i el Center for Science and Technology Studies a la Universitat de Leiden, ambdues dels Països Baixos.

D’ençà de l’edició 2018 s’hi han incorporat les aportacions econòmiques de dos nous  patrocinadors, la Fundació Bertelsmann a Alemanya i el Grup Santander a Espanya, que participen també en el nou model de governança.

Després d’una  primera prova pilot, el llançament públic d’U-Multirank va tenir lloc l’any 2014.

La Fundación CYD col·labora en la recollida de dades del sistema universitari estatal, i aprofita part dels indicadors per a la confecció posterior del seu propi rànquing, centrat exclusivament en aquestes institucions.

A banda de l’anàlisi del conjunt de les institucions, U-Multirank ofereix informació addicional centrada en una sèrie d’àrees temàtiques, que es van ampliant any rere any.

U-Multirank
pretén oferir una visió multidimensional de les institucions a través d’una llarga bateria d’indicadors agrupats en cinc grans àrees: Ensenyament i Aprenentatge, Recerca, Transferència del coneixement, Orientació internacional i Compromís amb el territori.

Pel que fa a les fonts, gran quantitat d’informació es sol·licita directament a les institucions o s’obté del SIIU (Sistema Integrat d’Informació Universitària del MECD) en el cas de les institucions estatals. Quan es tracta d’indicadors bibliomètrics, les fonts són les bases de dades de Clarivate Analytics, Web of Science entre d’altres.

“U-Multirank Gender Monitor 2021” … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere