Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Politècnica de Catalunya inicia el projecte d’un nou CAMPUS TECNOLÒGIC a la Fàbrica Nova de Manresa amb inversions del “Next Generation” de la UE

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquest dilluns (23/11/2021) s’ha presentat a Manresa el projecte que ha de transformar l’actual Fàbrica Nova en el nou campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a la capital del Bages.

Un Campus centrat en l’economia del coneixement i la tecnologia amb una capacitat en la seva vida universitària d’unes 3.000 persones.

Òbviament acollirà l’actual Escola Politècnica Superior d’Enginyeria -UPC avui situada a l’Avinguda de les Bases de Manresa.

Està previst que l’any 2026 sigui tot una realitat.

Signatura del protocol

Aquest dilluns al matí s’ha fet la signatura del protocol entre l’Ajuntament de Manresa, per part de l’alcalde Marc Aloy, i la Universitat Politècnica de Catalunya , per part del seu rector, Daniel Crespo

Pere Palà, director de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM-UPC Manresa), ha definit el projecte com una “universitat de quarta generació”.

Les inversions

La Fabrica Nova , que actualment  no en té res de nova en les seves edificacions, ha estat tancada des de 1989, o sigui fa més de 30 anys. I caldrà fer importants inversions.

A banda dels 12,3 milions d’euros que destinarà l’Ajuntament a la compra de la propietat fins ara a mans de La Caixa -tal com es va aprovar en el ple de dijous passat-, fer realitat el projecte suposarà un cost estimat de 25.908.653 euros per a la rehabilitació dels edificis i 2.840.000 per a obra nova. En total, són 41 milions. Per aconseguir aquests diners, la UPC i l’Ajuntament compten poder utilitzar els fons Next Generation de la UE i també a lligar inversió privada i pròpia.

Un campus tecnològic i polivalent obert a la ciutadania

El futur campus UPC a Manresa es basarà en un itinerari formatiu tecnològic que inclourà educació secundària post-obligatòria per als joves a partir de 16 anys; els estudis de grau, màsters i doctorat de la UPC-EPSEM; formació continua a càrrec del Centre de Formació Pràctica de la Fundació Lacetània, i un espai de divulgació tecnològic obert a tota la ciutadania, a més dels emprenedors i empreses que s’hi impliquin.

Ciutadania i dinamització de Manresa

Aquest vespre, a l’auditori de La Plana de l’Om s’ha fet una presentació pública de tot el Projecte.

Un Projecte de ciutat a més de l’aportació acadèmica tindrà l’efecte de dinamitzar el Centre Històric de Manresa en concret i la Catalunya central en general, amb nou habitatge i de noves activitats econòmiques, socials i culturals.

+++

IMATGE: Fotografia històrica de la Fàbrica Nova de Manresa.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere