El Centre d’Educació Ambiental del País Valencià coordina unes 40 accions a la Setmana Europea de Prevenció de Residus
La Setmana Europea de Prevenció de Residus té com a objectiu promoure i desenvolupar accions de sensibilització sobre la generació i gestió de residus així com del consum sostenible de recursos
La directora de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, destaca les accions d’economia circular que redueixin l’explotació de primeres matèries
El Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), dependent de la Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica del Govern Valencià, desenvolupa unes 40 accions, en el marc de la XIII Edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.
Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure i desenvolupar un programa de sensibilització sobre la generació i la gestió de residus, així com fomentar el consum sostenible de recursos. A la present edició, que se celebra del 20 al 28 de novembre, hi participen 33 països europeus que han inscrit més de 12.400 accions.
El tema central de la XIII Edició són les Comunitats Circulars destinades a prevenir la producció de residus i que, en paraules de la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, “posen de manifest el paper que poden exercir les petites comunitats en la transició cap a models de consum i producció sostenibles”.
Monrós assegura que aquest enfocament temàtic “fa referència a la necessitat que els ciutadans i la comunitat en general es comprometin, actuïn i valorin el benefici local del residu zero” i remarca la importància de promoure polítiques i accions “encaminades a fomentar l’economia circular davant increment dels nivells de producció, consum i generació de deixalles”.