Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Máquina”, el primer festival d’art i pensament d’Alacant

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Del 25 al 27 de novembre, Las Cigarreras convidarà a reflexionar, debatre i conéixer nous formats artístics amb una programació liderada per artistes menors de 30 anys

Máquina reivindica l’espai que mereixen les generacions joves del món de la cultura davant de la resistència al pas del temps

El Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant es converteix, durant tres dies, en un altaveu per a la cultura jove. Del 25 al 27 de novembre convidarà a reflexionar, debatre, crear, compartir, ballar i deixar volar la imaginació a través de Máquina, el primer festival d’art i pensament d’Alacant.

L’esdeveniment té com a objectiu reivindicar l’espai propi que mereixen les generacions joves del món de la cultura davant d’una certa resistència al pas del temps. “En un moment de la vida en què necessitem manual d’instruccions per a entendre la riquesa i complexitat de cada una de les generacions, percebem una resistència a no acceptar processos que estan tenint lloc, pel fet que tot està quedant obsolet al mateix temps que es genera”, remarca l’organització.

Máquina és un projecte de TODO BIEN i compta amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant. José Luis Pérez Pont, director del CMCV, assenyala que “impulsar les generacions més joves que comencen la seua carrera és una prioritat per al Consorci de Museus. No sols perquè tenim un talent prometedor, sinó perquè, a través dels seus projectes, mostren la necessitat de transformació constant amb què ha de créixer la cultura”.

D’aquesta manera, el festival proposa un recorregut a través d’una programació de concerts, sessions i ‘performances’ pensada per al públic jove i formada per més de quinze artistes menors de 30 anys que deixaran veure que el llenguatge i altres formes d’expressió avancen, flueixen i es transformen en el que ve.

Música, humor, art digital i reflexió

La programació comprén Sessions i Transferències, un format per a xarrar i debatre. Des de Madrid acudiran Clara Moreno Cela, autora de còmics, música i fanzins; i Daniel Treviño, col·laborador puntual en Carne Cruda, en la revista ‘Salvaje’ i autor del fanzine ‘La memeización de la política’. Higo Mental recol·lectarà mems, vídeos i altres materials de l’arxiu d’Internet per a fer una reflexió sobre la comunicació digital que ens envolta dia a dia, i l’alacantí Juan Manuel López representarà el col·lectiu La Cuarta Piel per a parlar d’utopies.

La part musical també estarà molt present de la mà de Muro María, Marcelo Criminal, Ángela Pardal i Depresión Sonora, que s’encarregaran de donar vida a l’escenari de la Caixa Negra de Las Cigarreras gràcies a la col·laboració amb Movidas Ardilla. Ángela Pardal farà la presentació del seu primer disc, ‘Alas’, mentre que la banda Muro María toca a casa després de passar per València i Madrid. Marcelo Criminal i Depresión Sonora continuen amb les seues gires. El tancament està pensat perquè tot el món es moga amb la millor música de Brava.

A més, Máquina pretén ser un poc més que un festival. MMMAD Festival amplia el seu programa amb ‘MMMAD se mueve’ i, després de passar per València i Barcelona, arriba a Alacant amb la proposta del col·lectiu artístic Akyute. Una oportunitat per a integrar a la ciutat d’Alacant en un circuit itinerant de la part més innovadora de l’art digital. El cub negre de NEGRE no podia faltar en el cartell i Mar Reykjavik i Ignacio de Antonio Antón representaran aquest espai amb una xarrada performativa que acompanya la instal·lació actual de NEGRE a Las Cigarreras.

Així, aquest 25, 26 i 27 de novembre, el primer festival d’art i pensament a Alacant acostarà al públic tota classe de llenguatges i formats que abanderen les generacions més joves en el món de la cultura. Un esdeveniment organitzat per TODO BIEN que compta amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, el Centre Cultural Las Cigarreras i la Regidoria de Cultura d’Alacant, amb la col·laboració de Movidas Ardilla, MMMAD Festival, NEGRE i l’Àrea de Comunicació de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere