Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La “Beca Dr. Ferran 2021” sorgida a les Terres de l’Ebre lliura beques i accèssits per donar suport a projectes de recerca de salut

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Fundació Dr. Ferran d’investigació biomèdica és una entitat sense ànim de lucre arrelada a les Terres de l’Ebre, que promociona projectes i grups de recerca en biomedicina. Anualment fa una convocatòria de beques i organitza l’acte de lliurament d’estes beques als millors projectes presentats.

A la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2021 s’han presentat un total de 5 projectes de recerca dels quals s’han premiat els que s’exposen tot seguit.

El projecte guanyador de la Beca Dr. Ferran 2021 per a grup emergent, i amb un premi de 3.000 €, està patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i per l’Hospital de la Santa Creu, ha estat Uso de la imagen hiperespectral como factor pronóstico de la recaída debido a metástasis a distància en cáncer de mama”. La investigadora principal és Esther Sauras i els investigadors col·laboradors són Montserrat Llobera, Valeri Rodriguez, Leyre Rodrigo, Daniel Mata, Antonio Rizo, Gustavo Marrero, Himar Fabelo, Laura Quintana, Raquel León, Samuel Ortega, Carlos López, Marylène Lejeune, pertanyents al grup de recerca Grup d’Investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l’HTVC.

D’altra banda, el projecte guanyador de la Beca Dr. Ferran 2021 per a grup d’inici, i amb un premi de 3.000 €, està patrocinada per l’empresa Alfasigma España, ha estat “La planificació 3D en les cirurgies degeneratives de la columna lumbar”. L’investigador principal és José Miguel Molina i els investigadors col·laboradors són  Julio Nogales, Éric Barreda, Ester Comellas, Rubén Viciana, Carlos Ruiz, pertanyents a la unitat de Raquis del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HTVC.

Addicionalment, atesa la qualitat científica dels projectes presentats, el Patronat de la Fundació Dr. Ferran va acordar atorgar dos accèssits més.

L’accèssit de la beca Dr. Ferran 2021 per a grup emergent, valorada per 1.500 €, i patrocinada per “Disseny i prova pilot d’un instrument d’avaluació de la transferència de pacients crítics en urgències i emergències”. La principal investigadora Ruth Tortosa i els investigadors col·laboradors són Sílvia Reverté, Marta Berenguer, Estrella Martínez, Gaspar Masdeu, Inma Lleixà, Rebeca Ferré, Montserrat Alcoverro, de la unitat de Cures Intensives de l’HTVC.

D’altra banda, el segons accésit, també valorat per 10500 € i patrocinada per l’empresa Agrícola del Camp Santa Bàrbara i el grup Llambric ha estat per “Valoració de l’impacte de les videotrucades en els familiars de pacients ingressats en una unitat COVID-19 d’atenció intermèdia.” L’investigador principal n’és Daniel Colprim i els investigadors col·laboradors són Mireia Adell, Salvador Puchades, Wendy S. Sarmiento, Elisa Mulet, Francesc Riba, pertanyents a la unitat de subaguts de covid-19 de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús-Tortosa.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere