Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Euroregió Pirineus Mediterrània crea un Grup de Llengües per potenciar el català i l’occità

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Euroregió promou la cooperació en un territori amb gairebé 15 milions d’habitants, on hi impulsa el desenvolupament sostenible basat en la integració social, mediambiental, cultural i econòmica

L’Associació de Cooperació Territorial Euroregió ha acordat crear un grup de llengües per impulsar el català i l’occità (inclosa la variant aranesa), que són les llengües pròpies dels territoris que aplega, és a dir, Catalunya, les Illes Balears i la regió d’Occitània. El grup impulsarà dos projectes pilot: un per promoure l´ús del català i l’occità per part dels joves a les xarxes i en els nous àmbits de comunicació (Twitch, Tik-tok i d’altres) i un altre per facilitar l’intercanvi d’experiències en l’ensenyament de llengües per a adults amb mobilitat i intercanvi de docents. Així mateix, també ha acordat estudiar la viabilitat d’un projecte de traductor neuronal per al català i  l’occità.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània és una Associació Europea de Cooperació amb un territori amb gairebé 15 milions d’habitants, que té com a objectiu crear un pol de desenvolupament sostenible basat en la integració social, mediambiental, cultural i econòmica del territori i contribuir a la construcció d’una Europa de les regions, unida, solidària i propera als ciutadans.

L’any 2014, el Comitè de les Regions va considerar l’Euroregió com la “millor estructura de cooperació territorial europea”, un veritable laboratori, que ha servit, posteriorment, d’inspiració per a altres iniciatives en tractar-se d’una de les primeres organitzacions euroregionals creades a Europa.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere