Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UPC: L’app “Akamu”, un joc que ajuda a memoritzar conceptes en els estudis d’enginyeria guanya el Unite4Future de la xarxa d’universitats europees Unite!

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La xarxa d’universitats europees Unite! ha premiat, en la convocatòria Unite4Future, l’app ‘Akamu’, un projecte de joc en línia ideat per un estudiant de la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb altres estudiants alemanys i portuguesos, i que ajuda a retenir en la memòria, d’una manera amena i divertida, conceptes relacionats amb els estudis d’enginyeria. El joc consisteix en duels de preguntes i respostes, entre dos jugadors, a través del telèfon mòbil. El premi de Unite4Future permetrà finalitzar el desenvolupament de l’app.

Segons explica Fernando Amador Pla, estudiant del màster universitari d’Enginyeria Aeronàutica a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial, Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), “al llarg dels estudis hem de memoritzar conceptes i fórmules, i en els exàmens hem de demostrar el coneixement que en tenim, però un cop aprovem, sovint les oblidem, tot i que després ens toca rescatar-les en assignatures o treballs posteriors. Per això, un equip d’estudiants de la UPC i de les universitats de Darmstadt (Alemanya) i Lisboa (Portugal) hem tingut la idea de crear un joc online per ajudar a retenir aquests coneixements d’una manera divertida”.

Aquest és l’origen i l’objectiu d’Akamu, una app ideada i creada per Antonia Wúst, Ariona Jupi, Niklas Fix, Manuel Eusébio Freitas i Fernando Amador Pla, que convida estudiants i docents de titulacions d’enginyeria a col·laborar introduint contingut i preguntes en una plataforma online, per tal que l’estudiantat es desafiï i passi una estona divertida jugant a respondre preguntes relacionades amb les assignatures que estan cursant o que ja han superat, com a complement a l’estudi monòton i individual. “El que pretenem és combinar la popularitat de les aplicacions de jocs online i aplicacions mòbils amb els coneixements acadèmics universitaris. Amb ‘Akamu’, els estudiants es desafien en duels i responen amb preguntes sobre temes de cursos actuals i anteriors, en una dinàmica col·laborativa, perquè tant docents com estudiants aporten contingut a l’app”, diu Amador.

Una altra de les virtuts d’ ‘Akamu’ és que genera informació útil sobre l’èxit de l’aprenentatge, de manera que el professorat pot conèixer el grau de dificultat de les preguntes, amb vistes a millorar la docència d’aquests continguts.

Segons Fernando Amador Pla, el joc “assoleix els requisits de la convocatòria Unite4Future perquè aposta per la diversitat, és inclusiva i motiva l’aprenentatge amb una experiència digital”, conclou l’estudiant de l’ESEIAAT, que reconeix el gran potencial de l’app per ser utilitzada abastament en l’àmbit universitari.

El Premi, que consisteix en una estada a la Universitat de Lisboa per als estudiants guanyadors, es va lliurar ahir dilluns, 29 de novembre, en el marc de la trobada del 4t Diàleg Unite! , que acull la UPC al Campus Diagonal Nord de Barcelona.

FOTOGRAFIA: Fernando Amador, amb personal de la Universitat de Lisboa, on l’equip guanyador farà una estada. UPC ©.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere