Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut La Serreta de Rubí s’adhereix al programa Magnet en aliança amb EINA, centre universitari de disseny i art

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona promouen aquesta iniciativa, amb la col·laboració d’institucions culturals i científiques del territori i de les administracions locals, com és el cas de l’Ajuntament d’Igualada

El programa “MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució

L’Institut La Serreta de Rubí ha iniciat aquest curs 2021-22 el projecte d’innovació educativa en aliança amb EINA, centre universitari de disseny i art, en el marc del Programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”. El projecte fomentarà l’aprenentatge a partir de l’art i el disseny a l’alumnat de l’institut rubinenc. El centre forma part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, que desenvolupen 33 centres educatius d’arreu de Catalunya.

El partenariat amb EINA, centre universitari de disseny i art, aportarà a La Serreta una forma de concebre la pedagogia del disseny i l’art com a programa i, sobretot, com una manera de ser, com a una actitud davant de la vida i la societat. Aquesta aliança, a més de consolidar el batxillerat artístic que ofereix La Serreta, farà possible que l’alumnat incorpori la capacitat d’identificar i resoldre problemes creativament.

La Serreta és una de les set escoles seleccionades per entrar a formar part del programa durant el curs 2021 – 2022. És el tercer centre educatiu de Rubí que se suma a Magnet, juntament amb l’Escola Pau Casals, en aliança amb la Filmoteca de Catalunya, i l’Escola Montessori, en aliança amb el CIM-UPC.

El disseny i l’art com a eix d’aprenentatge

L’Institut La Serreta treballa situant a l’alumnat com a centre del procés d’aprenentatge a través d’un projecte educatiu que vetlla per l’acompanyament i benestar de l’alumnat, docents i famílies. La Serreta té un projecte basat en el foment de l’autoestima, l’autonomia, el rigor científic, la creativitat, la tolerància i el respecte.

L’aliança amb EINA permetrà a La Serreta consolidar el programa artístic del centre i teixir vincles amb el món del disseny. La promoció de l’art i el disseny com a mitjà d’aprenentatge global permetrà impulsar a l’alumnat la creativitat, la capacitat d’anàlisi, el coneixement de l’entorn, l’actitud davant l’aprenentatge i noves formes de mirar. En definitiva, que l’art i el disseny esdevinguin catalitzadors de l’aprenentatge.

El partenariat amb EINA aportarà a La Serreta una forma de concebre la pedagogia del disseny i l’art com a programa. Aquesta aliança, a més de consolidar el batxillerat artístic que ofereix La Serreta, farà possible que l’alumnat incorpori la capacitat d’identificar i resoldre problemes creativament, en qualsevol context, a través de la pràctica del disseny i l’art.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere