Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El País Valencià formarà part del Projecte Europeu SchoolFood4Change per impulsar l’alimentació saludable a les escoles

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’objectiu és millorar la salut i qualitat de vida de les persones, i tenir cura de la natura mitjançant l’educació als centres escolars

El projecte, liderat des de Presidència i Salut Pública i gestionat per “LocalEurope”, es desenvoluparà juntament amb 33 institucions més de 12 països de la UE

La Comissió Europea ha confirmat la participació de la Generalitat Valenciana al projecte SchoolFood4Change (SF4C). Es tracta d’un projecte transformador que pretén, mitjançant l’educació en alimentació i sostenibilitat, que els nens i les nenes dels col·legis del País Valencià s’alimentin de manera més saludable, amb l’objectiu de mantenir un bon estat de salut, i que també ho facin de manera més respectuosa amb el medi ambient.

El projecte, que està emmarcat en el programa “Horizon 2020”, reuneix la participació de la Generalitat amb 33 institucions més de 12 països de la Unió Europea i compta amb un pressupost global d’uns 12 milions d’euros, dels quals més de 300.000 s’han concedit a la Comunitat Valenciana.

SF4C tindrà una durada de 4 anys i impactarà a més de 600.000 escolars de 3.000 escoles a Europa atès que, mitjançant el Pacte Verd Europeu es pretén impulsar programes, accions i projectes que donin una resposta tangible i efectiva, que permeti aconseguir els seus principals objectius: impulsar l’economia, millorar la salut i la qualitat de vida de les persones i tenir cura de la natura.

Per això, sota la direcció d’ICLEI – Governs Locals per a la Sostenibilitat, SF4C es desenvolupa dins de l’estratègia “De la granja a la taula”(‘Farm to Fork’), orientada a accelerar la transició cap a un sistema alimentari sostenible que hauria de tenir un impacte mediambiental neutre o positiu dins d’un marc de sostenibilitat i d’economia circular, així com garantir la seguretat alimentària, la nutrició i la salut pública, assegurant-se que tothom tingui accés a aliments suficients, segurs, nutritius i sostenibles. Per això és clau el procés d’educació sanitària i implantació de bons hàbits alimentaris en població pediàtrica.

Per això, es determinaran aproximadament 180 centres d’educació primària de titularitat pública que disposin de servei de menjador escolar de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’implantar una sèrie de mesures per assolir els objectius marcats. A més, s’impulsaran subtils mesures transversals que afectin tots els centres educatius del territori valencià, amb la finalitat d’aconseguir petits canvis, però sostinguts en el temps.

Aquest reconeixement per a la Generalitat, i gran oportunitat per als nens i nenes valencianes, és un esperó per a la Direcció General de Salut Pública i Addicions i un estímul per continuar treballant en projectes que aconsegueixin posar al focus la prevenció i la promoció de la salut mitjançant una alimentació saludable i sostenible que estigui a l’abast de tota la població.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere