Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya ajuda l’empresa austríaca Sunplugged a implementar tecnologia solar fotovoltaica pionera i abaratir costos

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) instal·la en aquesta companyia un nou sistema òptic per la inspecció industrial dels processos de fabricació ‘roll-to-roll’ de dispositius fotovoltaics flexibles altament adaptables

La instal·lació d’aquest equip confirma l’eficiència de la tecnologia desenvolupada per l’IREC en l’anàlisi òptic de materials i dispositius, tant en etapes intermèdies de producció com en el procés final

El desenvolupament d’aquesta eina de monitoratge s’ha dut a terme en el marc del projecte europeu Solar-Win, que lidera l’Institut

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha completat la instal·lació d’un nou sistema òptic per la inspecció industrial dels processos de fabricació ‘roll-to-roll’ de dispositius fotovoltaics flexibles en l’empresa austríaca Sunplugged, companyia fotovoltaica innovadora.

Els dispositius dissenyats per Sunplugged són de nova generació i disposen d’una alta adaptabilitat en forma, estètica, sortida elèctrica, flexibilitat mecànica i lleugeresa. Aquestes propietats permeten a la tecnologia oferir solucions altament adaptables per una fàcil integració de sistemes fotovoltaics en edificis, vehicles, mobiliari o explotacions agrícoles.

D’aquesta manera, es redueix la dependència energètica d’equipaments i sistemes mitjans i petits, s’afavoreix la transferència energètica i la deslocalització de la producció d’energia elèctrica. L’objectiu de la companyia és, gràcies a les eines de l’IREC, aplicar l’energia fotovoltaica en tots els sectors i abaratir el cost de producció.

El desenvolupament i la instal·lació d’aquesta eina ha permès demostrar l’eficiència de la tecnologia desenvolupada per l’IREC en l’anàlisi òptic de materials i dispositius, tant en etapes intermèdies de producció, permetent la correcció dels processos de fabricació, com en etapes finals, facilitant la optimització de la fabricació dels sistemes fotovoltaics.

El cap adjunt del Grup Solar Energy Materials and Systems (SEMS) de l’IREC, Víctor Izquierdo, ha assegurat que la integració d’aquesta eina a Sunplugged és “una peça clau per la superació dels reptes de la indústria fotovoltaica en la implantació de noves tecnologies que facilitin la instal·lació d’energies renovables a qualsevol lloc” i que contribueixin a “la reducció en un 15% dels costos energètics de fabricació i de materials escassos i d’alt valor com l’indi, la plata o el gal·li”. Segons Izquierdo, “alhora augmenta un 25% l’eficiència dels sistemes fotovoltaics adaptables, fet que té un impacte directe en la reducció de costos de produccions i en del temps de recuperació de la inversió”.

El desenvolupament d’aquesta eina de monitoratge s’emmarca en el projecte Solar-Win, que ha rebut un finançament de la Unió Europea de gairebé 2,5 milions d’euros. El consorci del projecte està format per l’IREC, Acciona i dues empreses de tecnologia avançada: Physee, empresa neerlandesa especialista en finestres intel·ligents, i Sunplugged, companyia austríaca capdavantera en el desenvolupament de dispositius fotovoltaics customitzables basats en la tecnologia CIGS.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere