Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Calonge un nou “Poble de Llibres” de Catalunya: han obert a la vegada 7 llibreries especialitzades

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquest divendres (10/12/2021) a la població catalana de Calonge de la comarca del Baix Empordà han obert set llibreries al seu centre històric formant  part d’un projecte per convertir el municipi en un Poble de Llibres de Catalunya.

Les set llibreries estan centrades en públics diferents i per això es poden trobar establiments destinats al públic infantil, d’altres als còmics o als llibres de viatges. La idea és que es creï una xarxa entre totes elles.

Tota una iniciativa cultural incentivat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni que ha ofert incentius fiscals als emprenedors que han decidit obrir el seu establiment cultural amb la intenció de facilitar la consolidació del negoci.

L’Ajuntament de Calonge ha escollit aquests set negocis culturals per formar part del projecte de poble de llibres a partir d’una convocatòria de projectes on cada emprenedor presentava la seva idea de negoci.

Ens diuen que l’Ajuntament ha apostat per aquest projecte com a mostra de «dinamització econòmica» del municipi a través d’un foment de la cultura i centrat en un turisme sostenible i de qualitat.

Les set llibreries

Calonge Còmics, de Sergi Martínez (Major, 27)

Llibreria especialitzada en el món del còmic (americà i europeu), en manga i en novel·la gràfica. La llibreria també comptarà amb un racó dedicat als temes contraculturals i artístics, així com amb un espai per als jocs de taula. Provinent del món de l’arquitectura, el seu impulsor és creador i director d’una discogràfica via internet, organitzador i tècnic de concerts i dinamitzador sociocultural.

Rals Llibres, de Meritxell Ral (Major, 13)

Llibreria generalista i il·lustrada enfocada a la cerca de llibres de fons: narrativa, àlbums il·lustrats i llibres d’assaig divulgatiu. La Meritxell Ral és una llibretera de Barcelona llicenciada en humanitats i en teoria de la literatura i literatura comparada que sempre ha treballat en el món del llibre.

Llibooks, d’Eva Salmoral (Rutlla, 10)

Llibreria especialitzada infantil i juvenil de barri que té com a objectiu principal la promoció de la lectura i el foment de l’hàbit lector de petits i joves. S’hi podran trobar àlbums il·lustrats, literatura infantil i juvenil en diferents idiomes, i jocs i joguines educatives. D’altra banda, serà un espai per realitzar tallers i clubs de lectura, manualitats i altres activitats culturals. La seva impulsora és Eva Salmoral, llibretera i propietària de La Lectonauta, una llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil de Sant Feliu de Guíxols.

Libelista Calonge, de Belén Vieyra (plaça Major, 4)

Llibreria generalista amb llibres en català, castellà, anglès, francès i alemany. El seu objectiu és esdevenir un centre cultural i literari on les botigues que formen part de la plataforma en línia Libelista se sentin representades. Es faran clubs de lectura, activitats infantils i vermuts literaris. Belén Vieyra, escriptora d’origen iberoamericà, ofereix serveis creatius d’escriptura, correcció de textos i maquetació editorial, entre d’altres.

La Viatgeria, de Cristina Vilà i Xavier Bastús (Rutlla, 12)

Llibreria de viatges, agència de viatges i altres activitats, com una secció d’hàbits, productes i coneixement sobre la vida sostenible. Al darrere d’aquest projecte hi ha Cristina Vilà, experta en sostenibilitat, que porta la direcció de l’agència de viatges Agrotravel Turisme Responsable, i l’emprenedor Xavier Bastús.

Cocollona, de Thomas Dufrene (Rutlla, 6)

Oferirà una selecció de llibres entorn de la temàtica de l’espiritualitat, tant en català com en castellà. També s’hi podran adquirir baralles de tarot i a partir de l’any vinent s’hi oferiran cursos sobre temes esotèrics i lectures de tarot. Thomas Dufrene és un jove francès apassionat de les tècniques espirituals com el tarot, la màgia cerimonial i el xamanisme, i amant de la natura i la vida minimalista.

Llibreria Orient, de Xavier Serra (Rutlla, 6)

Espai de llibres de pensament i medecina oriental on s’integra l’art i la cultura asiàtica, començant des del Tibet i acabant a Bali. Ha estat impulsada per Xavier Serra, emprenedor i estudiós de l’orientalisme que vol integrar la cultura i el coneixement oriental a Occident.

La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya

Malgrat que els de Calonge “venen” el seu interessant projecte cultural com el  primer “Poble de Llibres” de Catalunya, en realitat a Catalunya tenim més Pobles o Viles de Llibres.

I tenim a més oficialitzada una Xarxa:  La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya que és una iniciativa de VilaDelLlibre.CAT 

Aquesta Xarxa ens explica:

La Xarxa de Viles del Llibre va néixer com una proposta adreçada a petits indrets rural, o bé a zones de pobles i ciutats de major grandària, que creuen en la cultura com a motor per reactivar-se socialment i econòmicament.

 Una vila del llibre recupera espais i els reconverteix en llibreries de segona mà o en llocs de creació que rescaten els oficis del llibre (enquadernació, cal·ligrafia, impressió artesana, il·lustració…). A més, ofereix programes d’activitats basats en la literatura, pensats per a tots els públics, que es poden exercir de manera estable o com a trobades puntuals de petit i gran format (tallers, presentacions de llibres, trobades amb autors, exposicions, festivals del llibre…). Propostes que permeten descobrir d’una forma sorprenen el territori.

 La Xarxa de Viles del Llibre va tenir els seus inicis el 2008 en un petit poble de la comarca de l’Anoia, Bellprat, on els centenar d’habitants que allà hi vivien van somiar es podien emular altres pobles d’Europa que havien decidit convertir-se en Booktown (pobles llibre). 10 anys després, l’esperit de Bellprat s’ha escampat i la Xarxa de Viles del Llibre la formen quatre pobles Booktown a Catalunya –Cervera (La Segarra), Montblanc (Conca de Barberà), La Pobla de Segur (Pallars Jussà) i L’Escala (Alt Empordà)– que en conjunt han celebrat 8 festivals literaris.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere