Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Celebrat a Barcelona el JUMP2DIGITAL: l’esdeveniment dirigit al talent digital

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

És una iniciativa impulsada per Mobile World Capital Barcelona, la Vicepresidència de Polítiques Digitals i Territori i l’Ajuntament de Barcelona dins del Barcelona Digital Talent

Mobile World Capital Barcelona, a través del programa Barcelona Digital Talent, juntament amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, han celebrat (10/12/2021)  a la Llotja de Mar de la Cambra de Comerç de Barcelona JUMP2DIGITALel primer gran esdeveniment dirigit al talent digital a Barcelona, en un moment de fort creixement del sector.

Durant la jornada, s’han dobat cita empreses i talent per a l’ocupació de noves professions digitals. En concret, més de 1.000 persones han tingut l’oportunitat d’assistir a ponències de la mà de professionals del sector com Chema Alonso, Chief Data Officer a Telefónica, Carlos Buenosvinos, CEO & CTO a SEAT:CODE, Montse Guàrdia, co-founder & CEO a Big Onion, Christina Ghetti, global head of Workforce 360 and Nearforce IT hub Barcelona & Milan a Nestlé, o Rosa Martínez, AI & Advanced Analytics CoE a CaixaBank Tech. A més, compta amb la presència d’influencers de l’àmbit digital com El Físico BarbudoEva PortoJota CodeRaquel Mascaraque o Miriam González.

Empreses participants com CaixaBank, Bayer, Accenture, SEAT:CODE, Zurich, DKV, NTT Data, Cloudblue, Wolters Kluwer, Experis, Agbar, Fundació i2CAT o Ocado Technology, han explicat els projectes i perfils professionals que estan cercant per als seus equips de desenvolupament digital. Amb aquest motiu, el talent té l’oportunitat de tenir una primera entrevista amb algunes d’aquestes empreses a través d’un Speed Dating organitzat conjuntament amb Barcelona Activa realitzan més de 300 entrevistes durant la jornada.

Aquests talents també han participat a la Hackathon on 80 persones de diferents perfils professionals digitals poden resoldre diferents reptes juntament amb professionals de les empreses participants.

També s’han dut a terme tres tallers de tres hores impartits per centres de referència com Ironhack, Nuclio Digital School i IT Academy, de desenvolupament web, ciberseguretat i machine learning, que serveixen com a porta d’entrada per a futurs professionals digitals.

En paral·lel, durant tota la jornada els assistents han pogut  gaudir de les següents experiències tecnològiques:

-Escàner Corporal: es tracta d’una experiència on et puges a una superfície rodant i un conjunt de càmeres escanegen el teu cos i creen un mini-avatar.

-Reconeixement facial: una càmera detecta totes les persones que s’adrecen a ella i, a través d’un algoritme, pot indicar el teu gènere, edat i estat d’ànim.

-Museu VR: es tracta d’una experiència on et donen unes ulleres de realitat virtual i amb un joystick pots fer la teva creació artística en 3D de forma immersiva.

-Experiència de Zurich a través de la solució Azul: es tracta d’un software de reconeixement facial que identifica el preu de la teva assegurança segons el teu rostre.

-Realitat mixta amb les Hololens: són les millors ulleres de realitat mixta.

-PPTX immersiu: realitat augmentada aplicada a presentacions power point.

-Exhibició de producte de SEAT MÓ amb una moto i un patinet dins el patí.

-I Move & Flow: un sortidor de Damm amb el que et pots tirar a tu mateix la cervesa des del propi smartphone.

-Grafitti Digital: Durant 3 moments al llarg del dia (10h, 12:30h i 17:30h).

-Concert de tancament: producció audiovisual on, a través d’intel·ligència Artificial, una DJ punxa música.

El sector digital a Catalunya es consolida com a motor de creació d’ocupació

Segons l’informe Digital Talent Overview 2021, a Catalunya, el sector TIC ha creat 14.700 nous llocs de treball el 2020, fins a arribar als 129.000 professionals. Aquesta evolució suposa una pujada del 12,8% respecte a l’últim trimestre de 2019. La tendència contrasta amb la caiguda del 3,1% que ha patit l’ocupació del sector TIC a l’economia espanyola.

A finals de 2020, Catalunya comptava amb més de 88.000 professionals digitals, el 95% dels quals estaven concentrats a la demarcació de Barcelona, que a més va aglutinar el 97% de les ofertes de feina digitals a l’últim trimestre de 2020.

L’oferta de talent ha crescut, mentre que el nombre de vacants es modera a causa de la pandèmia. L’ecosistema de Barcelona ha generat 6.700 nous professionals el 2020, cosa que suposa un increment anual del 9% en el volum total de talent digital. Les ofertes de feina en aquest sector se situen sobre les 4.000 posicions trimestrals, una xifra semblant al 2018 però un 15% inferior al 2019. Aquesta caiguda, però, està molt per sota de la mitjana global d’ofertes de feina, que s’ha reduït un 43% respecte a l’any anterior. La proporció entre les ofertes del sector digital i la resta de sectors ha augmentat: el 2018, 1 de cada 10 ofertes eren del sector digital i, el 2020, 2 de cada 10 (representant un 18,9%).

Sobre Barcelona Digital Talent

Barcelona Digital Talent combat l’actual bretxa de talent digital per tal de promoure la competitivitat del mercat. Amb l’objectiu de posicionar Barcelona com a capital de talent, el programa promou el reskilling en competències digitals dels professionals i l’atracció nacional i internacional de nous professionals al mercat.

Aquesta aliança està impulsada per Mobile World Capital Barcelona, Cercle Tecnològic de Catalunya, 22@Network, Tech Barcelona, Foment del Treball Nacional, Barcelona Global, Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere