Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport del Govern Valencià confirma la convocatòria d’oposicions al cos de mestres amb 1.228 places

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Cap de les vacants que s’oferiran està afectada pel procediment de consolidació del personal interí que està ultimant el Govern estatal

Les especialitats amb més vacants són Primària, amb 453 places; Infantil, amb 388, i Pedagogia Terapèutica, amb 132

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport del Govern Valencià durà a la Mesa Sectorial d’Educació de dijous 16 de desembre la proposta de mantindré les oposicions docents d’ingrés lliure al cos de mestres del pròxim 2022, amb una oferta total de 1.228 places corresponents a reposició de jubilacions.

La Conselleria, en el marc de calendari d’oposicions docents històriques que va iniciar fa uns anys amb l’objectiu d’estabilitzar 13.000 vacants dels diferents cossos docents, havia planificat convocar 2.500 places d’ingrés lliure al cos de mestres per a realitzar les proves en l’any 2022.

No obstant això, el Projecte de llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, que va aprovar el Congrés dels Diputats el passat 2 de desembre i que té previst ratificar el Senat el pròxim 22 de desembre, obliga a redefinir la convocatòria d’oposicions prevista per la Conselleria d’Educació. Per tant, la convocatòria d’oposicions a Infantil i Primària inclou les places no afectades per la normativa estatal, com és el cas de les reposicions de jubilacions que s’han generat en els últims anys.

Per aquest motiu, la nova proposta de places que presenta la Conselleria a la Mesa Sectorial d’Educació correspon a 1.228 vacants de la quota de reposició de jubilacions i no inclou les places corresponents a la quota de consolidació, que s’incorporaran al procediment extraordinari de consolidació del personal interí que està definint el Ministeri de Política Territorial.

Amb la proposta que la Conselleria presenta a la Mesa Sectorial, s’assegura a totes i tots aquells aspirants que estan preparant les oposicions de 2022 tindre l’oportunitat d’accedir a 1.228 places.

Proposta de distribució per especialitats de les 1.228 places

La proposta de distribució de les 1.228 places de reposició de jubilacions que s’oferiran a les oposicions de 2022 és la següent: 453 places de Primària; 388 d’Infantil; 132 de Pedagogia Terapèutica; 128 places d’Anglès; 62 d’Audició i Llenguatge; 34 d’Educació Física, i 31 de Música.

Aquest repartiment pot variar al llarg del procés de negociació amb els sindicats docents i, per tant, no serà ferm fins que es publique la convocatòria d’oposicions en el DOGV.

En cadascuna d’aquestes 7 especialitats hi ha una reserva del 10 % de les places per a persones amb diversitat funcional igual o superior al 33 %.

La Conselleria també continua endavant amb l’esborrany de calendari que va presentar en octubre, en què es proposa que les oposicions al cos de mestres comencen l’11 de juny de 2022.

Aquesta proposta de data d’inici de la fase d’oposició és indicativa, ja que pot variar al llarg del procés de negociació amb els sindicats docents i, per tant, no serà ferma fins que es publique la convocatòria d’oposicions en el DOGV.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere