Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Informe Erasmus+ 2020: programa anual reforçat malgrat les restriccions

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’informe anual Erasmus+ de 2020, publicat avui (16/12/2021), demostra que l’any passat el programa va donar suport a gairebé 640 000 experiències d’aprenentatge i va aportar finançament a 20 400 projectes i 126 900 organitzacions malgrat la pandèmia de covid-19. La transició sobtada a les classes en línia va fer palesa la importància de les solucions digitals remotes tant per al professorat com per a l’alumnat. Erasmus+ continua tenint un paper fonamental en la preparació de les persones i les organitzacions, i l’any passat es va habilitar una línia de 200 milions d’euros específicament per a la transició digital. El 2020 el pressupost total d’Erasmus+ va ascendir a 3 780 milions d’euros, 506 milions més que el 2019, cosa que suposa un increment del 15 %. Després de 33 anys d’existència, Erasmus+ es manté resilient, fins i tot en el context tan difícil del 2020; des que es va iniciar el 1987 ha donat suport a un total d’11,7 milions de participants.

El vicepresident per a la Promoció de l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas, ha declarat: «Aquest informe demostra la resiliència i la qualitat del programa d’intercanvis insígnia de la UE, Erasmus+. Malgrat la reducció de la mobilitat per causa de la pandèmia, Erasmus+ s’ha mantingut com un dels programes més icònics i de més èxit de la UE.El 2020, Erasmus+ va ser més inclusiu que mai i va impulsar una participació més gran de persones d’entorns desafavorits. Amb un finançament de 22 milions d’euros, vam acompanyar les nostres paraules d’accions concretes.»

La comissària europea d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, ha declarat: «Després de l’èxit que va suposar la implementació del programa Erasmus+ el 2020, la nova generació del programa Erasmus+ el 2021 ha tingut com a punt de partida l’èxit, les xarxes creades i la popularitat dels anys anteriors. Erasmus+ encarna el millor de la cooperació europea. Des de l’etapa de primària fins a l’aprenentatge permanent dels adults, i l’esport, tothom es pot beneficiar de les moltes oportunitats que ofereix el programa Erasmus+.»

Avui presentem els elements més destacables de l’informe. Un cop més, el 2020 el programa Erasmus+ va arribar a un gran nombre de participants i beneficiaris:

-En el camp de l’educació superior, més de 323 000 alumnes i estudiants en pràctiques, així com 44 000 membres del personal, van passar un període d’aprenentatge, pràctiques o ensenyament a l’estranger.

-Es van cofinançar més de 185 600 activitats de mobilitat per a l’alumnat i el personal en el sector de la formació professional.

-Gairebé 180 000 joves i treballadors en l’àmbit de la joventut van beneficiar-se de finançament Erasmus+, ja fos en forma d’intercanvis de joves o d’oportunitats per als treballadors.

-La Setmana europea de l’esport va assolir un nou rècord, amb 15,6 milions de participants europeus en 32.600 activitats.

El 2020 les aliances de la iniciativa «Universitats europees» van continuar creixent i ara agrupen 280 institucions d’educació superior d’arreu d’Europa. «Universitats europees» són aliances transnacionals que fan augmentar la qualitat i l’atractiu de l’educació superior europea i impulsen una cooperació profunda, estratègica i a llarg termini entre institucions que en beneficia l’alumnat, el professorat i la resta de personal.

Erasmus+ és un programa molt ampli des del punt de vista de la participació geogràfica. El 2020 hi van participar 34 països: tots 27 estats membres de la UE i, a més, el Regne Unit, Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Macedònia del Nord, Sèrbia i Turquia. El programa també està obert a països socis d’arreu del món. Les activitats internacionals d’Erasmus+ van continuar contribuint a les prioritats geopolítiques globals de la Comissió amb un èmfasi especial en els Balcans occidentals, els veïnatges oriental i meridional, i l’Àfrica: més de la meitat del pressupost internacional es va destinar al veïnatge europeu (la riba sud del Mediterrani, els Balcans occidentals i l’Associació oriental).

Rerefons

D’ençà de 2014, Erasmus+ és més ampli i innovador; proporciona oportunitats per fer períodes d’estudi, pràctiques i programes d’aprenentatge professional a estudiants d’educació superior i de formació professional. Ofereix intercanvis per a joves i per a treballadors de tots els camps de l’educació, la formació i la joventut, així com projectes en l’àmbit de l’esport.

L’annex estadístic de l’informe Erasmus+ de 2020 conté informació molt completa sobre les diverses accions i el seu pressupost, així com informació detallada sobre el nombre de projectes, participants i organitzacions. En algunes accions també estan disponibles les dades per país. La informació qualitativa sobre els projectes Erasmus+ es pot trobar a la Plataforma de resultats dels projectes Erasmus+, una base de dades que permet accedir gratuïtament a les descripcions, els resultats i la informació de contacte de tots els projectes finançats en el marc del programa Erasmus+ en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport.

Més informació

Informe Erasmus+ de 2020

Annex estadístic de l’informe Erasmus+ de 2020

Fitxes informatives per país

Pàgina web d’Erasmus+

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere