Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les Federacions Esportives Valencianes i la Generalitat impulsen l’ampliació de la Formació Professional en matèria esportiva perquè hi haja més titulats i més ocupabilitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El conseller d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, junt amb diverses direccions generals del seu departament, s’ha reunit amb les Federacions Esportives Valencianes implicades per a millorar la implantació dels ensenyaments esportius de règim especial.

El conseller Marzà ha explicitat que “volem acompanyar encara més el sector esportiu perquè dispose de més titulats oficials mitjançant l’increment d’una oferta formativa pública, de qualitat, flexible, territorialitzada i accessible a tot l’alumnat interessat. És importantíssima la implicació de les federacions esportives valencianes, que són les que disposen dels millors professionals especialitzats i coneixen les necessitats de formació del mercat laboral en aquest àmbit”.

“Per això estem actuant igual que en la resta d’àmbits que requereixen personal tècnic: com més gent tinga accés a una formació reglada necessària, més facilitats per a trobar treball tindrà i d’aquesta manera contribuirem també a reactivar l’economia valenciana des de l’àmbit esportiu”, hi ha afegit Marzà.

El model de col·laboració que proposa el departament del conseller Vicent Marzà té com a objectiu garantir una oferta pública d’ensenyaments esportius de règim especial que puga donar resposta a les necessitats de persones titulades que té actualment el sector; que siga flexible i permeta cursar els estudis de manera presencial, semipresencial o a distància; que estiga territorialitzada i siga accessible, i que proporcione la formació comuna amb professorat qualificat i incorpore en la part específica formadors especialitzats en les diverses disciplines.

La col·laboració pretén optimitzar també els recursos públics existents i establir els mecanismes de coordinació acadèmica i administrativa per a l’èxit de la implantació i l’increment de l’oferta formativa.

D’aquesta manera, s’ha proposat un model de col·laboració entre la Conselleria i les diverses federacions esportives que permeta a l’alumnat cursar el bloc comú de matèries als centres educatius de la Conselleria i el bloc específic de cada modalitat esportiva, en els espais formatius de les federacions.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere