Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El grup d’estudiantil “Fem-la Pública” de la Universitat de Barcelona demanen solucions per examinar els alumnes en quarantena / Resolució del Rector de la UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El  mes de gener és època d’exàmens a la majoria d’universitats i les classes no començaran fins al febrer i és en aquest context que estudiants de la de la Universitat de Barcelona denuncien la falta d’un protocol clar per als alumnes aïllats per la covid que no poden fer els exàmens presencials. Unes proves que, en molts centres, han començat aquest dilluns 10 de gener.

A través d’un comunicat (que reproduïm al final) el grup estudiantil “Fem-la Pública” diu que el rectorat només informa que es faran servir mètodes alternatius per a aquests casos, però sense detalls.

Una realitat que, segons diuen, pot portar a una vulneració dels drets de l’estudiant en l’avaluació si no es té en compte la seva situació personal “en un moment delicat”.

“Fem-la Pública” creu que cal una llista d’aquestes alternatives als exàmens presencials, i que l’alumnat l’ha de poder conèixer.

A més, ha exigit que hi hagi un protocol que indiqui als alumnes confinats quins passos han de seguir després de saber que són positius per tal de donar-los “seguretat”.

Amb tot, “Fem-la Pública” ha defensat els exàmens i les activitats teòriques presencials i ha demanat al rectorat i a les facultats que “extremin les mesures de seguretat” en els exàmens.


Mesures vigents fins al 21 de gener

L’última resolució del rector de la UB, Joan Guàrdia, relativa al protocol a seguir per la pandèmia, estarà vigent fins al 21 de gener “amb l’objectiu d’assegurar un desenvolupament correcte de totes les activitats”.

El rector ha indicat que es faci un retorn 100% presencial dels alumnes “extremant les mesures de protecció”, mentre que deixa la porta oberta al teletreball del personal d’administració i serveis.

Pel que fa a l’avaluació, el text diu que “els estudiants que es trobin en una situació degudament justificada de confinament” podran “gaudir de sistemes d’avaluació alternatius, tal com es fa quan un estudiant no pot fer una activitat d’avaluació per una causa de força major”.

L’última resolució del rector de la UB (pdf) … clicar aquí

Grup “Fem-la Pública”: Comunicat sobre la nova resolució del Rector per actualitzar les mesures que s’adoptaran a la Universitat en el període comprès entre el 10 i el 21 de gener per contenir l’avanç de la COVID-19

Des de la candidatura d’estudiants Fem-la Pública, majoritària al Consell de l’Alumnat, mostrem la nostra disconformitat amb la nova resolució del rector.  És objecte d’aquest comunicat explicar les raons.

En primer lloc, ens alegrem i compartim la decisió de mantenir les proves d’avaluació en format presencial. Creiem que la presencialitat tant en les proves d’avaluació com en les activitats teòriques i pràctiques, és a dir, les classes, és un dret que garanteix la igualtat d’oportunitats entre tot l’estudiantat.

Ara bé, hi ha situacions en les quals es fa impossible realitzar la prova presencial, sobretot, en l’actualitat, a causa de la crisi del COVID-19. I és en aquesta situació on diferim del criteri del rectorat. Creiem que dir, només, que s’han de buscar mètodes alternatius deixa a l’estudiantat en una posició d’inferioritat i on es poden donar situacions de vulneració dels seus drets. Per això, en dues ocasions hem demanat al rectorat que estableixi un protocol clar, suggerint mètodes alternatius, perquè l’estudiantat que no pugui realitzar les proves presencials sigui coneixedor dels seus drets i de les alternatives que pot tenir.

A més, hem demanat en aquest protocol que s’incorpori el procediment que hauran de seguir els estudiants quan siguin notificats de la impossibilitat de realitzar les proves d’avaluació presencial per causes sanitàries justificades. És a dir, a qui hauran de notificar aquesta situació, i per tant, establir, com més aviat millor, el nou sistema d’avaluació. Creiem que en la situació que es poden trobar certs estudiants, cal donar certeses i seguretat. 

La darrera petició que hem fet ha estat demanar que les Facultats garanteixin al 100% les mesures de seguretat per tal de no tornar a veure imatges com les observades en períodes d’avaluació anteriors. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere