Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell Europeu de Recerca concedeix ajuts a investigadors novells en el marc del programa Horitzó Europa: 15 investigadors fan recerca a Catalunya i al País Valencià

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

397 investigadors novells han obtingut subvencions d’inici del Consell europeu de recerca (ERC, per les seves sigles en anglès). Arran de la primera convocatòria de propostes en el marc del nou programa de recerca i innovació de la UE, Horitzó Europa, s’invertiran 619 milions d’euros en projectes d’excel·lència concebuts per científics i experts universitaris.

Les subvencions, d’un import mitjà d’1,5 milions d’euros, ajudaran investigadors joves i ambiciosos a posar en marxa els seus propis projectes, crear els seus equips i posar en pràctica les seves millors idees. Les propostes seleccionades abasten totes les disciplines de la recerca, des de les aplicacions mèdiques de la intel·ligència artificial fins a la ciència de controlar la matèria mitjançant la llum o al disseny d’un règim jurídic per un màrqueting d’influenciadors honest. El 43 % de les subvencions s’han concedit a dones investigadores, una proporció superior al 37 % del 2020 i que és de fet la més alta fins ara.

Tretze dels ajuts han anat a parar a investigadors que treballen en centres de recerca i universitats catalanes: Universitat Pompeu Fabra, Centre de Regulació Genòmica, Universitat de Barcelona, Institut de Recerca Biomèdica, Universitat Politècnica de Catalunya i Universitat Autònoma de Barcelona. I dos ajuts al País Valencià: la Universitat de Valencia i la Politècnica.

Els guardonats d’aquesta convocatòria de subvencions proposaven de dur a terme el seu projecte en universitats i centres de recerca de vint-i-dos països de la UE o països socis, principalment a Alemanya (72 projectes), França (53), el Regne Unit (46) i els Països Baixos (44). Entre els guanyadors hi ha ciutadans de 45 països, sobretot alemanys (67 investigadors), italians (58), francesos (44) i neerlandesos (27). Hi ha tretze investigadors que estaven establerts als Estats Units i que es traslladaran a Europa a conseqüència d’aquest finançament. Aquesta convocatòria va atreure més de 4 000 propostes, que van ser revisades per tribunals d’investigadors reputats d’arreu del món. Les subvencions crearan més de 2 000 llocs de treball per a investigadors postdoctorals, estudiants de doctorat i altres categories de personal en les institucions amfitriones dels projectes. 

Les dades estadístiques i la composició de la llista de propostes guanyadores són provisionals. Arran del final de les converses exploratòries, Suïssa es considera un tercer país no associat.

Conseqüentment, les institucions establertes a Suïssa no poden optar al finançament. De manera excepcional per a aquesta convocatòria, atès que es va tancar abans de la finalització de les converses entre la UE i Suïssa, les propostes presentades amb institucions amfitriones suïsses que hagin estat seleccionades per rebre finançament hi podran continuar optant si se substitueix la institució amfitriona per una entitat jurídica establerta en un país admissible. A més, els candidats seleccionats establerts en un país que estigui en procés d’associació a Horitzó Europa no es consideraran establerts en un país associat si l’acord d’associació no és vigent en el moment de la signatura del conveni de subvenció.

Llista completa dels investigadors guardonats … clicar aquí 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere