Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’aliança entre la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Ciències del Mar del CSIC reforcen el Programa formatiu REPTE EXPERIMENTA

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Deu centres d’educació secundària han estat seleccionats d’entre 44 centres de 16 comarques catalanes per participar en el programa REPTE EXPERIMENTA per als cursos 2022-2024. La finalitat del programa és l’acompanyament de les escoles i instituts perquè potenciïn l’experimentació científica a les seves aules partint d’aprenentatges basats en el learn by doing que afavoreixen la motivació dels alumnes i generen coneixements més profunds.

Els més de 1600 alumnes de 1r i 2n d’ESO dels centres seleccionats -cinc públics i cinc concertats- que passaran pel programa en dos cursos, comptaran amb el suport de científics i científiques en actiu que els guiaran en el disseny i la realització d’experiments científics fets amb materials casolans.

Per primera vegada, i gràcies a l’aliança amb la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, el programa impulsat per la Universitat Rovira i Virgili també arribarà a la província de Barcelona. Les dues institucions barcelonines, junt amb la URV, l’Institut Català d’Investigació Química i empreses padrines del sector químic i biotecnològic, garantiran els dos centenars de professionals de l’àmbit de la ciència que acompanyaran els alumnes en el seu bateig experimental.

El programa Repte Experimenta es desenvolupa en quatre sessions de dues hores cadascuna i amb grups reduïts, sempre de la mà d’un padrí o padrina científica del món acadèmic o empresarial que els ajuda a entendre el fonament científic del seu experiment. Com a resultat, cada grup genera un vídeo i una memòria amb què competirà amb la resta.

Els centres seleccionats pels cursos 2022-2024 són l’IE Mediterrani, el Col·legi Lestonnac l’Ensenyança i el Col·legi Santa Teresa de Jesús -tots tres ubicats a la ciutat de Tarragona-; l’Institut d’Altafulla, l’Institut de Torredembarra i el centre Maria Rosa Molas de Reus. A les Terres de l’Ebre, participarà el Col·legi Teresià de Tortosa. A la província de Barcelona, el programa es realitzarà a l’Escola FEDAC Sant Andreu de Barcelona, l’Escola Sant Gabriel Ripollet i l’Institut Josefina Castellví i Piulachs de Viladecans.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere