Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Conferència de Carme Junyent “L’escola davant la diversitat lingüística” al Cicle de conferències sobre l’Escola Pública, al Palau Robert de Barcelona (13 gener)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

En el marc de l’exposició Portes Obertes a l’Escola Pública al Palau Robert de Barcelona, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya promou un cicle de conferències que posi sobre la taula els principals reptes que té plantejats en aquests moments. Veus diferents aportaran reflexions i propostes amb el propòsit de facilitar un debat ric i plural, que permeti a tota la comunitat educativa i al conjunt de la ciutadania participar i implicar-se en la recerca d’alternatives de millora a l’escola pública actual. 

Iniciarà el cicle la professora Carme Junyent, amb una ponència que, sota el títol L’escola davant la diversitat lingüística, analitzarà la situació de la llengua catalana: en un context d’àmplia diversitat lingüística, quin és el paper de l’escola pública per a la preservació de la llengua? Com podem contribuir-hi des dels diferents sectors? Quines responsabilitats tenim? 

Maria Carme Junyent Figueras (Masquefa, 1955) és una lingüista i escriptora catalana, professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i autora d’una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística.

El Cicle continuarà amb ponències de Yayo Herrero (Societat i escola, 3 de febrer), Xavier Martínez Celorio (Professorat i funció pública, 24 de febrer), Carlos Magro (Currículum, 10 de març) i Aina Tarabini (Segregació escolar, 31 de març).

Totes les sessions es faran a la sala d’actes del Palau Robert. Seran obertes i de lliure accés, amb les limitacions que, en cada moment, dictin les autoritats sanitàries (a dia d’avui, 70% de l’aforament, 94 places, mascareta, gel hidroalcohòlic i distància). Caldrà inscriure-s’hi a l’adreça de correu conferencies.educacio@gencat.cat.

 Així mateix, es transmetran per streaming mitjançant la següent adreça:  https://youtu.be/MXjLqD-HjfY

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere