Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Reforçament de la Xarxa d’ESCOLES VERDES de Catalunya incorporant nous centres educatius

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà i Roura, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han lliurat avui (12/01/2022) el Distintiu d’Escola Verda als 23 nous centres que s’incorporen a la Xarxa d’Escoles Verdes. En l’acte, que ha estat telemàtic a causa de la situació actual de la pandèmia, també s’han lliurat els Premis Escola Verda 2021. 

Amb els 23 centres que han rebut avui el Distintiu, ja són 859 centres educatius que tenen el Distintiu d’Escola Verda, 702 dins la Xarxa d’Escoles Verdes i 157 en xarxes locals de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

Per obtenir el distintiu, el centres han d’haver realitzat la formació corresponent i disposar d’un Pla d’Educació per a la Sostenibilitat.

Premis per a les iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat

Durant l’acte també s’han donat a conèixer els Premis Escoles Verdes 20201. La Generalitat de Catalunya convoca aquests guardons des de l’any 2009 per reconèixer públicament iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat fetes per centres que tenen el Distintiu Escola Verda.

En aquesta edició, els guanyadors d’aquest any han estat:

  • Premi Escoles Verdes 2021 en la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre, a l’Escola l’Olivera de Cabrils. 
  • Premi Escoles Verdes 2021 en la categoria d’un treball en xarxa realitzat conjuntament amb altres agents del territori, per a la millora ambiental dels diferents centres que participen en el projecte i del seu entorn, a les 3 escoles verdes de Súria: Escola Francesc Macià, FEDAC Sagrat Cor de Jesús i Escola Salipota pel seu projecte “Súria en Xarxa”.
  • Premi Escoles Verdes 2021 en la categoria d’actuació singular dins o fora del centre educatiu i que reculli el màxim de contextos d’acció que promou el Programa escoles verdes, a l’Escola Vedruna Sant Sadurní d’Anoia per l’actuació “Educació Vital”.

Promoure des de l’educació els valors de la sostenibilitat

El Programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Es plantegen tres grans objectius: ajudar els centres a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida de l’escola (currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc.); promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i finalment, afavorir l’intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

Aquest programa està gestionat per la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Educació i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

A Catalunya, a banda d’aquesta iniciativa, n’hi ha d’altres que promouen l’educació per a la sostenibilitat i que són gestionats directament pels ajuntaments. Actualment, hi ha 17 municipis amb xarxa municipal pròpia: Barcelona, Vic, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Prat del Llobregat, Badalona, Argentona, Gavà, Terrassa, Sabadell, Lleida, Vilanova i la Geltrú, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Igualada i Castelldefels.

Totes aquestes xarxes municipals i la Xarxa d’Escoles Verdes treballen coordinades amb els mateixos objectius i formen la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere