Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jornada sobre el català al sistema universitari i de recerca organitzada pel govern català (28 gener)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya organitza el pròxim 28 de gener, al recinte de l’Hospital de Sant Pau, una jornada sobre el català al sistema universitari i de recerca.

La consellera Gemma Geis presidirà aquesta trobada en la qual participaran els rectors de les dotze universitats, representants dels centres de recerca, a més de personal investigador, docents i estudiants, així com representants dels departaments d’Acció Exterior i Govern Obert i de Cultura.

En el transcurs de la jornada es faran públiques les dades sobre usos lingüístics en la docència universitària corresponents al curs 2020-21 i també es donarà a conèixer el grau de compliment de la llengua docent matriculada a partir de les reclamacions presentades per estudiants i/o professors.

Juntament amb la presentació d’aquests resultats, la conselleria fixarà l’horitzó i els objectius sobre l’ús del català en la docència i la recerca a tot el sistema i explicarà els eixos principals del Pla d’enfortiment del català que té previst implementar el proper curs acadèmic.  

La Jornada sobre el català començarà a les 11h amb la presentació de les dades i la presentació del Pla a càrrec del director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement, Xavier Quinquillà. Tot seguit, Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i Jordi Matas, president de l’Associació Catalana de Ciència Política parlaran sobre el català com a llengua acadèmica dins un context d’internacionalització. Després d’una intervenció del secretari general de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, l’acte es clourà amb una taula rodona a les 12h que comptarà amb la participació de la lingüista Carme Junyent, el periodista Francesc Canosa, la investigadora Margarita Navia, i l’estudiant Marc Carbonés.

COMENTARI: un acte presencial en plena pandèmia i que caldria també que fos amb una transmissió on line. (Redacció de LCD).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere