Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comunicat institucional del Rectorat de la Universitat de Barcelona relatiu a les informacions publicades al voltant d’un experiment al Parc Científic de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

COMUNICAT:

Al llarg del cap de setmana passat, diversos mitjans van publicar articles relatius a un experiment previst al Parc Científic de Barcelona (PCB). Davant d’això, l’equip rectoral de la Universitat de Barcelona va posar en marxa els procediments de recopilació i anàlisi de les informacions. Els fets són els següents:

1. Al gener del 2022, al PCB no hi ha —ni hi havia— prevista cap actuació en els termes anunciats pels mitjans.

2. La recerca de la qual es parla correspon a una entitat allotjada al PCB, com tants altres grups i entitats externs a la UB. L’experiment busca desenvolupar cures per a malalties fibròtiques i comporta l’estudi histopatològic dels òrgans de 32 gossos de raça Beagle.

3. L’entitat encara no ha començat la fase d’experimentació: té previst iniciar-la a mitjan març. Ara per ara està elaborant el protocol de treball, amb la consegüent avaluació i validació de tots els requisits aplicables establerts tant a les normatives autonòmiques, estatals i europees, com als preceptes ètics que vinculen tant el PCB com la UB. Per tant, de moment no s’ha iniciat cap fase experimental.

4. L’empresa encarregada de gestionar els animals que formen part de l’experiment es va contractar complint tots els requisits legals de la contractació pública. L’empresa està domiciliada a la comunitat autònoma de Madrid, que és qui n’autoritza l’activitat.

Davant d’aquests fets, des de l’equip rectoral de la Universitat de Barcelona expressem:

– Que la pràctica amb animals és a hores d’ara insubstituïble a l’efecte de garantir el progrés científic, especialment de la biomedicina, la qual permet fer front a les múltiples malalties que ens afecten. Aquesta pràctica es fa només quan és estrictament ineludible i sempre amb la màxima exigència ètica, per tal de minimitzar al màxim l’impacte en els animals que formen part dels experiments.

– Que les universitats, els centres de recerca i les institucions públiques estem compromeses a continuar treballant per buscar alternatives a l’experimentació amb animals, és a dir, per trobar opcions que facin possible el progrés científic sense haver de recórrer a aquesta pràctica.

Rectorat de la Universitat de Barcelona

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere