Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández reforçarà la formació i investigació relacionades amb l’emergència derivada del canvi climàtic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública del Govern valencià, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest dimecres (19/01/2022) amb la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz, per estudiar matèries de formació i investigació relacionades amb l’emergència derivada del canvi climàtic.

Gabriela Bravo ha anunciat que la Conselleria, mitjançant l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, signés dos convenis per un import de 40.000 euros amb les universitats d’Alacant i la Miguel Hernández que són referents en aquestes matèries.

Bravo ha explicat que “des de la Generalitat creiem que invertir en ciència, investigació i formació és el millor camí per poder abordar qualsevol mena d’emergència amb anticipació”.

La consellera ha subratllat que el govern valencià pretén que Alacant es converteixi en “un referent en matèria de canvi climàtic” i “un referent en formació a l’àmbit de la seguretat ciutadana dirigida a tots els professionals que han d’actuar per a la protecció dels drets de la ciutadania”.

D’altra banda, amb la Universitat d’Elx s’aprofundirà en matèries de la seguretat ciutadana, violència de gènere, protecció de les víctimes, prostitució o matèries relacionades amb la mediació, des de l’àmbit policial o l’atenció psicològica a les víctimes davant de qualsevol catàstrofe.

La Universitat Miguel Hernández d’Elx és un referent en matèria de psicologia i “creiem que també pot aportar molt a aquest cicle formatiu que posarem en marxa i que ja estem dissenyant” ha indicat Bravo.

Des de la subseu de l’IVASPE a Alacant s’està abordant també la formació de policies locals, bombers forestals, voluntaris i voluntàries de protecció que assistiran als cursos de formació a les dues universitats.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere