Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El President de la Generalitat de Catalunya diu als docents: “El Govern assumeix la responsabilitat política i jurídica per defensar el model d’escola catalana”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha assegurat als docents de Catalunya que “tenen el Govern al seu costat, que assumeix la responsabilitat política, jurídica i d’actuar per defensar el model d’escola catalana”.

El cap de l’Executiu ha qualificat de “155 educatiu” la decisió judicial que obliga les escoles catalanes a impartir el 25% de les classes en castellà i que ahir va declarar com a ferma el TSJC. “És una mena de 155 educatiu contra el qual lluitarem amb totes les eines que tinguem al nostre abast, defensant la bona feina que fan els docents d’aquest país”, ha reblat.

Pere Aragonès ha denunciat aquesta “ingerència clara en l’àmbit pedagògic” i ha defensat el “model d’escola catalana és un model d’èxit i ha estat una gran contribució a la cohesió social d’aquest país”. “És un model que ha tingut en els darrers anys el consens no només polític sinó social, pedagògic i acadèmic”, ha dit i ha afirmat que aquesta decisió judicial “és un intent de trencar aquest consens”.

El president ha reconegut que la lluita per defensar el model d’escola catalana “la farem en un context que no és fàcil, perquè tenim al davant institucions d’un estat que moltes vegades concep el plurilingüisme i la diversitat de llengües com una qüestió a la que té al·lèrgia”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere