Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC i el Grupo Construcía creen una Càtedra d’Empresa a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa per impulsar el talent en l’ECONOMIA CIRCULAR

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Impulsar la formació, la investigació, la transferència de coneixement i la divulgació científica en l’àmbit de l’economia circular en el sector de la construcció és l’objectiu de la nova càtedra d’empresa Construcía, que aquesta companyia i la UPC han creat a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), Daniel Crespo; el director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC, Xavier Roca, i el cofundador i CEO de Grup Construcía, Arturo Fernández, han signat, el 24 de gener, un conveni de col·laboració per crear la Càtedra d’empresa UPC-Grupo Construcía, amb seu a l’ESEIAAT.

L’objectiu de la nova càtedra d’empresa és impulsar i promoure el coneixement i la innovació en l’àmbit de l’economia circular dins del sector de la construcció i de la indústria associada, un model en què el Grupo Construcia és pioner. La càtedra estarà dirigida per la professora Núria Forcada i el director de transformació director de Transformació i Estratègies Operatives del Grup Construcía, Francisco Lendínez.

Segons el conveni signat el 24 de gener, UPC i el Grupo Construcía impulsaran la Càtedra d’empresa i el hub d’economia circular aplicat a la construcció.

Construcía, empresa fundada el 2002 amb una àmplia experiència en el sector de la construcció, i que compta amb un equip de més de 300 persones, distribuïdes entre les seus de Madrid, Barcelona i Lisboa, ha reformulat el model productiu amb una metodologia pròpia anomenada Lean2Cradle ® Construïa. Aquesta tecnologia innovadora fusiona el paradigma d’economia circular Cradle to Cradle (C2C) amb la metodologia Lean Construction: es prescindeix de tot allò que consumeix recursos i no aporta valor, s’involucra tota la cadena de valor assegurant la sostenibilitat i la rendibilitat del projecte, s’optimitza el preu i es redueixen terminis. Això es tradueix en un augment de productivitat i una reducció dels costos operatius que permeten sumar sostenibilitat i rendibilitat.

L’experiència empresarial en aquesta metodologia pionera en l’àmbit de la construcció, unida al coneixement que generen els equips docents i de recerca de la UPC en aquesta àrea de l’enginyeria, generarà resultats que ajudaran tot el sector a orientar la seva activitat amb criteris de construcció circular. I és que el hub de coneixement en economia circular resultant d’aquesta càtedra vol ser el motor de canvi del sector, generant un ecosistema d’innovació per promoure el coneixement, la transferència i la divulgació científica de l’economia circular en la construcció.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere