Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Triomfa el calendari de 2022 de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili que reconeix les DONES HISTORIADORES

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El calendari de dones científiques que la Universitat Rovira i Virgili edita anualment a través de la Unitat d’Igualtat el protagonitzen aquest 2022 les dones historiadores, especialistes i referents en estudis de les dones i del gènere, que han contribuït de manera destacada en el camp de la història social, la història política o la història de la família, entre d’altres. A la vegada, en molts casos han traslladat els seus coneixements acadèmics a l’activisme, participant i impulsant diferents iniciatives feministes.

Aquest calendari està tenint una bona acollida i des de LO CAMPUS DIARI creiem que cal seguir fent-ne difusió.

Més sobre el calendari

Les historiadores del calendari d’enguany han estat algunes de les pioneres en àmbits com la re- cerca, la docència i la transferència de coneixements en història de les dones i del gènere, i volen representar el conjunt d’historiadores que en les darreres dècades han consolidat aquesta disciplina. També han dut a terme contribucions destacades en el camp de la història social, de la història política o de la història de la família, entre d’altres.

En són exemples Michele Perrot (França, 1928), pionera en l’estudi de la historia de les dones a França i premi Simone de Beauvoir; Gisela Bock (Alemania, 1945), que va desenvolupar la disciplina de la història de les dones i del gènere en Alemania i va ser premi Margherita von Brentano al 2015; Mary Nash (Irlanda, 1947), pionera en la introducció dels estudis d’història de les dones i del gènere en les universitats espanyoles i doctora honoris causa per la URV, o Mary Beard (Regne Unit, 1957), Premi Príncep d’Astúries 2016 a les Ciències Socials, que és una de les especialistes més rellevants sobre l’antiguitat i una de les intel·lectuals britàniques més influents del moment així com una destacada feminista que ha defensat la veu pública de les dones.

La d’enguany és la tretzena edició del calendari de dones científiques que pretén fer visible l’aportació de les dones a la ciència en diverses disciplines.

La publicació del calendari coincideix amb els 50 anys de la recuperació dels estudis universitaris de Lletres a Tarragona, per això l’edició ha comptat amb el suport de la Facultat de Lletres i el Departament d’Història i Història de l’Art, a més de l’Ajuntament de Tarragona i Europe Direct Tarragona..

El Calendar 2022 íntegre (pdf) … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere