La Universitat de València s’incorporarà a la “Càtedra Interuniversitària de Diàleg Social” impulsada per la Generalitat Valenciana

La directora general de Coordinació del Diàleg Social de la Generalitat Valenciana, Zulima Pérez, ha destacat que la Càtedra Interuniversitària de Diàleg Social, la creació de la qual està impulsant la Generalitat, comptarà amb la participació de la Universitat de València, amb l’objectiu de sumar el coneixement que es genera a l’àmbit universitari al diàleg social.
Zulima Pérez s’ha reunit aquest matí (26/01/2022) amb la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, per tractar aquesta proposta, que també compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló, i a la qual s’aniran sumant previsiblement la resta de les universitats públiques valencianes.
Sobre això, ha posat en valor la importància que té la participació de les universitats en el desenvolupament de les polítiques públiques i ha considerat “fonamental” la interlocució entre la Generalitat i les universitats valencianes “com a generadores de coneixement i d’innovació”.
La directora general ha recordat que un dels objectius del Consell per a aquest any és la constitució de la Mesa de Diàleg Social per al desenvolupament i el seguiment de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació. “Es tracta d’un pas més per accelerar els canvis que ajudaran a generar feina, augmentar la sostenibilitat i la digitalització i incrementar la productivitat i la resiliència”, ha assegurat.
En aquest sentit, ha explicat que la Càtedra Interuniversitària de Diàleg Social va ser proposada pels Sindicats i la Patronal a la Taula de Diàleg Social i té la finalitat “d’apropar al territori, a les persones, als investigadors, als alumnes i a tota la comunitat universitària els acords aconseguits en el marc del diàleg social i la importància del diàleg social per a l’adopció de polítiques públiques”.
A més, ha afegit que la Càtedra també servirà per analitzar l’impacte dels acords aconseguits i generar noves sinergies, entre d’altres qüestions, en el desenvolupament de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació davant de la pandèmia.
Per la seua banda, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha manifestat que “en un món en continu canvi i transformació cal enfrontar el futur des del diàleg, la negociació i la cogovernança, afavorint la cohesió social i impulsant la participació i l’intercanvi d´informació sobre les polítiques públiques”.
En aquest sentit, Mestre ha apostat per la col·laboració entre les dues institucions, “a través d´una càtedra institucional en la investigació i el desenvolupament dels processos de diàleg social, pedra angular per a la vertebració d´una societat de futur”.