Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Claustre de la Universitat Pompeu Fabra tanca la polèmica sobre llibertat d’expressió amb un posicionament clar de respecte, defensa i promoció d’aquesta llibertat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El text s’ha aprovat amb 73 vots a favor, cap en contra i 6 abstencions, en la sessió extraordinària que s’ha celebrat aquest, 26 de gener, al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

El  Claustre de la UPF ha aprovat avui, 26 de gener, una declaració sobre el respecte, defensa i promoció de la llibertat d’expressió. El text presentat, a proposta de l’Equip de Govern i amb aportacions de la comunitat universitària, ha estat referendat amb 73 vots a favor, cap en contra i 6 abstencions. La sessió d’avui, de caràcter extraordinari, s’ha celebrat a l’auditori del campus de la Ciutadella i de manera híbrida a través de Zoom, i s’ha pogut seguir en directe a través del Campus Global.

La declaració aprovada serveix a la Universitat per potenciar el seu ferm compromís de garantir un entorn on es puguin expressar i escoltar opinions i idees diverses, fins i tot aquelles que puguin resultar controvertides. D’aquesta manera, el text recorda que la llibertat d’expressió és un dels fonaments de qualsevol societat democràtica i una condició primordial per al seu progrés i per al desenvolupament de les persones i assegura que la Universitat protegirà de la manera més àmplia possible l’exercici del dret a la llibertat d’expressió i la llibertat acadèmica. Al mateix temps, recorda que aquesta protecció ha de ser compatible amb el deure de ser responsable i el respecte als drets d’altri, en línia amb la visió del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Finalment, la declaració esmenta que, un cop fets els tràmits oportuns, el text serà incorporat al Codi Ètic de la UPF com a document de referència sobre aquesta qüestió, i en el marc de l’impuls de la integritat de la Universitat.

Text Complet de la Declaració … clicar aquí

FOTOGRAFIA: El professor Hèctor López Bofill, un dels protagonistes principals de tota aquesta polèmica.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere