Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’últim globus sonda del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya: Les universitats tindran un Programa Erasmus en l’espai lingüístic del català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

A l’estil de l’Erasmus, però pels Països Catalans, el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya prepara un programa de mobilitat entre les 22 universitats de la Xarxa Vives, que permetrà als estudiants fer estades a Catalunya, les Illes, el País Valencià, Andorra, la Catalunya Nord i l’Alguer.

Una de les finalitats del programa és visibilitzar el domini lingüístic i reforçar la unitat de llengua, però també fomentar les relacions entre la comunitat universitària dels diferents territoris de parla catalana.

Les beques s’adreçaran als estudiants de grau i postgrau i també al personal docent i investigador (PDI) i el personal d’administració i serveis (PAS) de les 22 universitats.

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha anunciat el programa durant una visita institucional aquest dijous (2/02/2022) a les illes Balears.

La Xarxa Vives d’Universitats i el Programa DRAC

Per estades curtes la Xarxa Vives d’Universitats ofereix un Programa de Mobilitat per l’espai lingüístic català anomenat DRAC. Hi ha Drac Hivern, Drac Estiu, Drac Formació avançada, Drac PDI i Drac PAS.  Estades curtes i un finançament molt i molt justet.

La nova idea del Departament de la Generalitat de Catalunya és finançar i posar al dia al Programa Drac de la Xarxa Vives?

Les noves Beques Fuster de mobilitat seran per estudiants, professors i administratius de Catalunya o de tot els Països Catalans? Paga la Generalitat de Catalunya

Quin finançament la Generalitat de Catalunya pot oferir per aquest Projecte nou ?

OPINIÓ FINAL de LO CAMPUS DIARI

La llengua catalana i l’espai dels Països Catalans són  dues temàtiques que no els hi convé globus sonda, ni grans desitjos públics. És una temàtica roent i cal molta paciència, diplomàcia i treball discret. Sinó tot fracassarà.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere