Universitat de València i l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània: Dues conferències pel DIA DE DARWIN analitzen la història genètica de la desigualtat i la convivència amb el coronavirus (8 i 9 de febrer)
La Universitat de València (UV) i l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) celebren el Dia de Darwin amb dues conferències, dimarts 8 i dimecres 9 de febrer. Així, dimarts a l’OCCC, es tractarà la pandèmia de COVID-19 per Mireia Coscollá i Pilar Domingo, investigadores del Programa Ramon y Cajal a l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) i dimecres, de la mà del biòleg evolucionista Carles Lalueza-Fox i a la Facultat de Ciències Biològiques, s’analitzarà la història genètica de la desigualtat.
El Dia de Darwin (#darwinday) se celebra cada 12 de febrer amb motiu del naixement del naturalista anglès Charles Darwin (1809-1882), per a divulgar-ne el llegat científic, de gran impacte en la història de l’evolució humana. A més, la conferència de Domingo i de Coscollá es dóna en el marc de la setmana que se celebra en tot el món amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.
Així, la cafeteria de l’OCCC acollirà, a les 19 hores del dimarts, la sessió Convivir con el coronavirus, conduïda per Mireia Coscollá i Pilar Domingo-Calap, i moderat per la periodista Reis Juan.
El dimecres 9, a les 13 hores, tindrà lloc la sessió Història Genètica de la Desigualdad en la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, impartida per Carles Lalueza-Fox, de l’Institut de Biologia Evolutiva IBE (Universitat Pompeu Fabra-CSIC). Aquesta es produirà amb motiu de la publicació del seu llibre Inequality: A Genetic History.
Aquesta activitat compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Biologia, Acció Cultural del País Valencià, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, la Càtedra de Divulgació de la Ciència-Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UV i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT). També hi col·laboren el Ministeri de Ciència i Innovació, la revista Mètode, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i, per part de la UV, la Facultat de Ciències Biològiques, el Museu d’Història Natural, l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva i l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (UV-CSIC).
FOTOGRAFIA D’esquerra a dreta: Pilar Domingo, Carles Lalueza i Mireia Coscollá.