Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un informe conjunt de la Universitat de València, la Universitat Jaume I i la Universitat d’Alacant, analitza els pros i els contres de la jornada laboral de quatre dies

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Un informe de les universitats públiques analitza els pros i els contres de la jornada laboral de quatre dies en determinades condicions i amb l’impuls i el lideratge de l’Administració valenciana.

Labora ha acollit la presentació de les publicacions d’Avalem Territori ‘Estratègies per a l’ocupació des del territori valencià’ i ‘La reducció de la jornada laboral’, un acte que ha comptat amb la cloenda del conseller d’Economia Sostenible, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la presència dels investigadors i investigadores que han participat al projecte, així com dels agents socials.

Climent ha assenyalat que la reducció de la jornada “és un debat que s’ha obert des de l’Administració” i ha assegurat que “només es pot fer de la mà i amb el consens dels agents socials i econòmics”.

El coordinador del projecte acadèmic d’Avalem Territori, Jorge Hermosilla, ha explicat que, des de la Universitat de València, la Universitat Jaume I i la Universitat d’Alacant, amb la publicació ‘La reducció de la jornada laboral’ es volen “donar les claus i els arguments que permetin oferir un debat sobre l’oportunitat de la reducció de la jornada.

A la publicació han participat tres equips de recerca de les tres universitats que han fet “una fotografia sobre la situació actual”, segons Hermosilla. L’assaig s’ha realitzat a 14 comarques i s’ha entrevistat representants de les organitzacions sindicals i de l’empresariat valencià.

Hermosilla, que ha conclòs que la reducció de la jornada “és factible sempre que l’Administració lideri el projecte”, ha assenyalat que hi ha alguns factors que poden suposar un “fre”, com la mida reduïda de la majoria d’empreses valencianes. “És fonamental treballar en l’organització de la feina, en la formació, en els processos innovadors i en la flexibilització”, ha afegit.

Ajuts Labora

Rafa Climent ha confirmat que, aviat, es posaran en marxa les ajudes de Labora per donar suport a les empreses que se sumin a la jornada laboral de quatre dies durant el primer, segon i tercer any. Així mateix, ha aclarit que es tracta d´un projecte voluntari que pretén que “treballant menys puguem ser més productius i generar més ocupació”.

“La transformació del mercat laboral també requereix explorar nous camins a l’organització de la feina, que permetin conciliar la vida personal dels treballadors i treballadores amb la productivitat empresarial, aprofitant la innovació i les noves tecnologies”, ha indicat.

El Climent s’ha mostrat segur de la viabilitat del projecte. “De fet, ha indicat, des de fa mesos estem mantenint contactes amb empreses que poguessin estar interessades, ens hem reunit amb la patronal i els sindicats, i hem preparat un projecte pilot per ajudar les empreses en aquest període de transició, que pot durar fins després d’anys”.

Per al conseller d’Economia, la clau és “ser capaços de canviar la manera de treballar en algunes empreses, de ser més eficients”. “D’aquesta manera sí que es podria reduir la jornada laboral sense que l’empresa vegi minvada la seva competitivitat”, ha aclarit.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere