Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El rector de la Universitat de Lleida, nou president de torn de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida, pren el relleu a Javier Lafuente, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, al capdavant de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques al llarg del 2021.

Aquest dimarts 8 de febrer 2022 s’ha constituït la nova junta directiva de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), que estarà formada durant tot un any pel rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, com a president; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo, com a vicepresident; el president del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Enric Carreres, com a vicepresident segon; el president del Consell Social de la Universitat de Barcelona, Joan Corominas, com a vicepresident tercer; i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, com a secretari.

D’aquesta manera el rector de la UdL, Jaume Puy, pren el relleu a Javier Lafuente, rector de la UAB al capdavant de l’ACUP al llarg del 2021.

Jaume Puy i Llorens és Doctor en Química per la UB des del 1985. A finals de 1986 s’incorporà al Departament de Química, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida (ETSEA; en aquell moment, part de la UPC, i des de 1991 centre integrat a la Universitat de Lleida). Les seves línies d’investigació se centren en àmbits com els nanomaterials, la caracterització dels processos físic-químics implicats en la biodisponibilitat de nutrients i elements tòxics en mitjans aquàtics naturals o l’especiació dinàmica. Des de 2002 és Catedràtic d’Universitat. Ha estat sotsdirector de l’ETSEA (89-91 i 94-96), secretari (93-94) i director (2004-2010) del Departament de Química, i vicerector de Recerca de la Universitat de Lleida (2011-2019). Des del 22 de maig de 2019 és rector de la Universitat de Lleida.

Els rectors i rectora de les universitats públiques catalanes representen la institució a l’Assemblea General de l’ACUP, màxim òrgan directiu de l’Associació. La presidència recau anualment i de forma rotatòria preestablerta en els rectors i rectores de les universitats. Des de l’any 2008 es van afegir com a membres de l’Assemblea General de l’Associació els presidents i presidentes dels Consells Socials o càrrecs equivalents de les universitats membres. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere