Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

A Catalunya es crea el títol propi de grau superior en Sonorització per a les Arts Escèniques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El sector de les arts escèniques demana una formació sobre sonorització d’espectacles, motiu pel qual es crea una titulació pròpia que dona resposta a les necessitats de qualificació professional

El Govern català ha aprovat avui el decret pel qual es crea el títol de la Generalitat de tècnic o tècnica superior en Sonorització per a les Arts Escèniques, i se n’estableix el currículum. Amb l’aprovació del nou títol propi, el vuitè dins la família d’Arts Escèniques, s’ofereix a les persones interessades formació sobre sonorització d’espectacles, que fins ara es feia de forma no reglada.

D’aquesta manera, aquest nou cicle formatiu de grau superior proporciona una formació ajustada a les necessitats de gestió de sonorització dels espectacles (arts escèniques, concerts de música, dansa i obres de teatre). Al mateix temps, la titulació donarà resposta a les necessitats de qualificació professional en aquest àmbit, expressades pel propi sector.

El cicle tindrà una durada de 2.000 hores i s’inscriu als ensenyaments d’arts escèniques. La competència general d’aquest títol consisteix a gestionar la sonorització d’una creació d’arts escèniques o música en viu, segons el disseny de so o sonorització establerta, instal·lant i dirigint els equips de so tenint en compte el projecte artístic general i els condicionants tècnics i econòmics.

Pel que fa al currículum, alguns dels objectius generals del cicle són:

-Analitzar la dramatúrgia d’una escenificació i els valors expressius de la sonorització o disseny de so, determinant les característiques que la defineixen per incorporar-les al treball de gestió de la sonorització.

-Analitzar els paràmetres tècnics, artístics i econòmics de la producció en curs per a l’elaboració del projecte tècnic de sonorització.

-Treballar amb els equips de so seguint les demandes de l’equip artístic i proposant solucions per a la sonorització.

-Gestionar i crear arxius d’àudio emprant programari i maquinari específic per elaborar bandes sonores per a projectes escènics.

-Aplicar tècniques de maquinària escènica, luminotècnia i audiovisuals per donar suport a altres col·lectius en els treballs de muntatge, assajos i representacions

-Identificar els requeriments de seguretat del públic i d’accessibilitat universal proposant, en totes les fases del treball, mesures de seguretat i accessibilitat universal d’acord amb la normativa aplicable.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere