Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“El cervell de l’adolescent”, nou llibre del professor de la Universitat de Barcelona David Bueno

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Per què se’n van a dormir tan tard, els adolescents? Sabíeu que estan més indefensos que els adults davant de l’estrès i que tenen més tendència a l’ansietat i a la ira, també? Com és que sempre tenen l’habitació desendreçada?  

El cervell de l’adolescent. Descobreix com els funciona per entendre’ls i acompanyar-los (Ed. Rosa dels Vents) és el títol del nou llibre publicat per l’expert David Bueno, professor del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la Facultat de Biologia i director de la Càtedra de Neuroeducació de la Universitat de Barcelona (EDU1st). 

Els adolescents són diferents dels adults perquè el seu cervell també ho és, de diferent: més fort, sí, però alhora més vulnerable que en cap altra etapa de la vida. L’adolescència és una fase de canvi, de renovació i de creixement del cervell. Amb la intenció de deixar de banda els comportaments típics de la infantesa i d’adquirir les conductes pròpies de l’edat adulta, el cervell madura, fa noves connexions i n’elimina unes altres. Aquest llibre ens convida a descobrir quins són els canvis que tenen lloc al cervell dels adolescents, a fi de conèixer-los i entendre’ls.  

El nou títol, editat en català i castellà, aporta una informació valuosa que ens ajudarà a estimular-los i a empoderar-los, a donar-los exemple, a ser respectuosos amb els seus ritmes de maduració, a recolzar-los emocionalment quan ho necessitin i, en suma, a entendre l’adolescència com una etapa necessària i meravellosa, tant per als qui la viuen com per als qui l’acompanyen. 

Títol: El cervell de l’adolescent (2022) Autor: David Bueno Editorial: Rosa dels Vents

Fotografia: El professor David Bueno.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere