Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les Biblioteques Públiques de Catalunya se sumen a una campanya de reciclatge de dispositius electrònics

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les biblioteques seran punts de recollida de portàtils i tauletes en desús, que seran enviats a escoles d’arreu del món per ser reutilitzats i afavorir l’educació en entorns sense recursos i protegir el planeta del canvi climàtic

El Departament de Cultura de la Generalitat, a través de les Biblioteques Públiques de Catalunya, participa en una campanya de reciclatge que operarà internacionalment per proveir de dispositius electrònics a escoles d’arreu del món. La iniciativa és una col·laboració amb la plataforma sense ànim de lucre Labdoo, que s’encarrega d’enviar els dispositius als diferents països.

Les biblioteques públiques exerceixen com a punts de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús per tal d’afavorir l’economia circular i l’accés a l’educació i la digitalització dels infants més necessitats d’arreu. D’aquesta manera, contribueixen també a combatre el canvi climàtic i la bretxa digital.

La col·laboració amb la plataforma Labdoo, creada per catalans i reconeguda per la UNESCO, permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals pel planeta. Aquesta acció conjunta té la voluntat d’assolir diversos objectius de desenvolupament sostenible, però sobretot la prioritat és afavorir l’accés a l’educació en entorns sense recursos i protegir el planeta del canvi climàtic.

 Altres campanyes sostenibles del Servei de Biblioteques

El Departament de Cultura té el compromís de promoure projectes per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 2030) en el sector cultural, que inclouen fomentar l’economia circular i reduir considerablement la generació de residus amb activitats de prevenció, reducció, reciclatge i reutilització.

Així, el servei de Biblioteques ha participat en altres campanyes de sostenibilitat com “Canvia el xip, recicla’ls”, iniciada el 2019 en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, també per fomentar la recollida selectiva i el reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics a través de les biblioteques públiques. La campanya anava dirigida a intensificar la implicació de la ciutadania en la reducció de residus i a reaprofitar i reciclar els dispositius electrònics.

D’altra banda, la 5a edició del projecte Biblioteques Sense Fronteres, l’any 2021, es va dedicar a la justícia ambiental, i concretament a la defensa, promoció i garantia de la sostenibilitat.  L’objectiu d’aquest projecte és oferir activitats virtuals i presencials interactives per a l’abast de la ciutadania eines que li permetin qüestionar i transformar el model econòmic i social cap a un model respectuós amb el planeta. El programa Biblioteques Sense Fronteres, és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere