Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL de LO CAMPUS DIARI

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

EDITORIAL: L’error governamental i la histèria sindical

Puntualment la premsa universitària i escolar hem anat informant del desencontre entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i els sindicats del ram. I estem atonits de com s’està desenvolupant el conflicte.

La desavinença és clara: el nou calendari escolar, però el que no és clar és com exerceixen la governança des d’Educació i com executen la participació dels sindicats en aquesta governança.

Era i és una temeritat i una provocació canviar, ni que sigui una coma, del calendari escolar sense comptar amb els sindicats.

Però això no va només del Conseller Gonzàlez-Cambray i les seves relliscades, el President de la Generalitat Pere Aragonés al nou calendari escolar li va donar molta rellevància, perquè la té, publicitant-ho amb una compareixença  pública i molt mediàtica.

El President el “dilluns” fa una conferència amb benedicció Urbi et Orbi apel·lant a parlar amb tothom i després el “dimarts” tira endavant polítiques de gran calat com el canvi d’horari i deixa a l’estacada l’opinió dels sindicats.

Però no només l’opinió dels sindicats, sinó que fa una finta i només hores abans de fer-se públic el nou calendari, els informen.

A quin President cal creure el del “dilluns” o el del “dimarts”?

I ja seria hora de no fer més trampes al solitari i dir-nos que els grans temes nacionals son una cosa i els temes sectorials són una altra.

Un calendari escolar toca professionals, polítics i sobretot famílies i es clar estudiants.

Tampoc s’entén la reacció tant poc afortunada dels sindicats i no un, sinó tots: Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps i UGT.

Els sindicats tenen raó que no els han consultat, però fa por i tristesa veure uns delegats sindicals deambolant per l’edifici del Departament d’Educació i veure el poc hàbils que són, per no saber trobar una línia de negociació per denunciar al Departament i per buscar consens davant l’error de governança.

Estem parlant d’Escola que necessita diplomàcia i donar seguretats, i no de lluites agitades fent de hooligans de barri.

Certament el Departament d’Educació també necessitaria una bona dosi de diplomàcia i de governança compartida.

EDITORIAL en ÂUDIO
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere