Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Comissió Europea presenta la seva visió de la 6G al Mobile World Congress de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, participa online en la sessió “Polítiques digitals per accelerar la recuperació després de la pandèmia” amb una ponència sobre inversions, cyberseguretat i el marc regulatori 

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, ha adreçat un discurs sobre la lluita col·lectiva contra la desinformació

El congrés mundial de la tecnologia mòbil de Barcelona ha estat l’escenari avui de la presentació de la iniciativa conjunta sobre xarxes i serveis intel·ligents (Smart Networks and Services Joint Undertaking SNSJU), una associació públic-privada formada per la Unió Europea, la indústria i els centres de recerca per impulsar el lideratge europeu en el desplegament del 5G i en la recerca i innovació tecnològica per al 6G. La iniciativa mobilitzarà 1.800 milions d’inversió en set anys, dels quals 900 milions seran finançats Comissió Europea i la resta pel sector privat.

Pearse O’Donohue, director a la Direcció General de Xarxes de Comunicació i Tecnologia, ha explicat que la SNSJU és “una aposta perquè Europa jugui el seu paper en el desenvolupament i desplegament de les xarxes del futur”. En aquest sentit, ha destacat que un dels aspectes clau serà “poder influir en el desenvolupament d’estàndards al llarg de tota la cadena de valor”. O’Donohue ha defensat que la indústria i el sector públic europeus han “d’unir esforços i focalitzar energies” per assegurar-se una posició de lideratge en tecnologies i serveis que són clarament estratègics”.

La iniciativa conjunta SNSJU es va establir legalment el desembre de 2021 i s’ha presentat públicament durant el Barcelona Mobile World Congress. Partint de l’èxit del partenariat que ja hi ha en marxa pel 5G (5G-PPP), aquesta nova iniciativa conjunta treballarà sobre dos pilars, la recerca i innovació en 6G i el desplegament de projectes i accions del 5G finançats per la  UE i els estats membres.

Europa, preparada per als nous reptes digitals

El comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, ha participat on-line a la sessió “Polítiques digitals per accelerar la recuperació després de la covid” amb un discurs on ha recordat que la pandèmia ens ha demostrat que hem de ser més resilients: “el nostre èxit a l’hora d’afrontar els reptes de la producció de vacunes ens ha de servir com a exemple per a altres àrees estratègiques com la connectivitat, les infraestructures, els semiconductors o les matèries primeres”. Breton ha subratllat els tres grans reptes a què ha de fer front Europa pel que fa a la connectivitat: les inversions, la ciberseguretat i el marc regulatori; i ha recordat que ja s’han aprovat 13.000 milions d’euros en infraestuctues de connectivitat dels plans de recuperació dels estats membres.

La lluita col·lectiva conta la desinformació

Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, ha participat en l’esdeveniment “Deconstructing Disinformation” organitzat per Digital Future Society en el marc del MWC22. En el seu discurs, Szapiro ha subratllat els perills que la desinformació comporta per a la societat i ha explicat com hi lluita la Comissió Europea: “La desinformació posa la democràcia i la seguretat dels ciutadans en perill. La UE vol liderar la lluita contra la desinformació a través de diferents mesures: el monitoratge, els desmentiments a través de dades factuals, coordinant i unint forces de diferents parts implicades i empoderant els ciutadans”. També ha posat en relleu la importància del treball que està fent la Commissió Europea amb les plataformes en líniea i les organitzacions independents de verificadors per lluitar contra la desinformació en el context geopolític que vivim actualment.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere