Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: Els professors que es posen al llit amb les estudiants de primer

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Fa anys a LO CAMPUS DIARI quan començàvem, vàrem publicar uns articles d’opinió que parlaven de la temàtica que ara exposarem i com que el tema és ben viu i lluny de solucionar-se, el repesquem ja com un escrit col·lectiu, com son aquestes EDITORIALS.

El fenomen és ben senzill: en diverses Facultats veiem que hi ha professors que s’enrotllen amb les seves alumnes. Tot legal, tot consentit i res a dir.

Si les nostres companyes tenen el fetge d’anar-se’n al llit amb el seu professor universitari que els hi duplica o quasi triplica l’edat, elles sabran. Ni en els gustos, ni en l’amor existeixen límits. Defensem la llibertat total.

El que a nosaltres ens preocupa son les nostres companyes de primer curs. Les nostres companyes que arriben il·lusionades, després d’un batxillerat a la pública o a la privada, i entren molt motivades per primera vegada a la universitat, exactament com ens va passar a nosaltres.

Doncs, en aquest sector de població femenina és on els nostres acadèmics hi fan l’agost. Tot consentit, tot legal i si potser de trobada puntual i única.

A més, que hi ha professorat que no para de tirar la canya, de passar-se amb micromasclismes constants, també hi ha per part de l’estudianta com una certa admiració i adoració als nous professors i aquests en manada follen pels descosits.

Tot això no ho trobareu denunciat en lloc de la universitat, perquè tot es consentit.

Però no tothom ho veu així i creiem que nosaltres tampoc.

És una filigrana de relació de poder que uns cafres, per molt acadèmics que siguin, “abusaven” de les ingènues alumnes.

Diem alumnes en femení, però el fenomen també s’està produint encara que en menor proporció, en relacions homosexuals i bisexuals.

La lectora i el lector potser pensarà que filem prim, que som uns retrogrades.

Recomanem fer un treball de camp i trobareu l’alumna-kleenex per moltes aules.

En el món anglosaxó hi ha associacions universitàries especialitzades en denunciar aquest tipus de poder universitari masclista i en fer obrir els ulls a les alumnes de primer.

Sense anar més lluny: ¿Quantes estudiants de l’Institut del Teatre de Barcelona que avui denuncien agressions sexuals, havien seguit aquest itinerari des de primer?

EDITORIAL en ÀUDIO
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere