Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya és el segon territori de la Unió Europea amb més presència de dones en equips fundadors de startups

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Segons dades d’ACCIÓ, les dones són presents en gairebé un 20% dels equips fundadors de startups catalanes

Per la directora general d’Indústria, Natàlia Mas i Guix, “avancem massa lentament i encara estem molt lluny de l’únic objectiu acceptable: la paritat”

Catalunya és el segon territori de la Unió Europea amb més presència de dones en equips fundadors de startups. Segons dades d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya-, gairebé un 20% de les empreses emergents catalanes (19,6%) compten amb dones als seus equips fundadors o directius.

Per la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, “tot i el creixent caràcter inclusiu de l’ecosistema de startups a Catalunya, avancem massa lentament i encara estem molt lluny de l’únic objectiu acceptable: aconseguir la paritat”. Per Mas, “és imprescindible que l’espai on es generen les innovacions que marcaran el futur comptin amb visions pensades per dones i per a les dones”. Només així, afegeix, “la innovació aconseguirà reflectir i donar resposta a la totalitat de necessitats de la societat”.

Aquesta xifra és superior a la mitjana europea (17%) i a la d’altres hubs rellevants com els que representen Estocolm (18,1%), Amsterdam (18,1%), Dublín (17,9%) o París (17,3%). De fet, en tota la Unió Europea només l’ecosistema de Berlín, amb un 20,2%, gaudeix d’una presència de dones fundadores de startups superior a la de Catalunya.

Pel que fa a les startups amb presència exclusiva de dones en la direcció o la seva fundació, el percentatge baixa al 12%, per un 8% amb una direcció mixta i un 80% de startups amb presència exclusiva d’homes al capdavant. Aquestes xifres són fruit d’una anàlisi sobre dades oficials de càrrecs directius informats que és la primera vegada que es realitza.

Catalunya reuneix més de 1.900 startups

Segons l’últim estudi elaborat per ACCIÓ, presentat el passat mes de febrer, a Catalunya hi ha actualment 1.902 startups (dades de 2021), un 11,4% més que el 2020 i un 26,4% més que el 2019, abans de la pandèmia provocada per la Covid-19. Segons el document, que es pot consultar en aquest enllaç, l’ecosistema català de startups ha crescut de forma constant els darrers anys, amb un augment en el nombre d’empreses emergents del 75% des del 2016, el primer any de la sèrie. Les empreses emergents catalanes ocupen 19.300 persones (dades 2020, les últimes disponibles), un 10% més que el 2019.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere