Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC) farà un estudi per conèixer els usos lingüístics escolars a Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar a una mostra aleatòria de 147 centres una enquesta sobre l’ús de les llengües als centres que duran a terme prop de 35.000 alumnes catalans de diferents etapes educatives.

 Tal i com va explicar el conseller Josep Gonzàlez-Cambray en la reunió del Consell Lingüístic Assessor, el Departament d’Educació ha encarregat al Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC) un estudi per conèixer els usos lingüístics escolars a Catalunya.

L’enquesta consta d’un seguit de preguntes agrupades en dos apartats: l’ús de les llengües al centre educatiu dins l’aula, i l’ús de les llengües al centre educatiu fora de l’aula. Per disposar de la informació més àmplia, respondrà el qüestionari una mostra d’alumnat de totes les etapes: de 6è de primària, 4t d’ESO, 2n de batxillerat, 2n de cicles formatius de grau mitjà i 2n de cicles formatius de grau superior. Posteriorment, l’estudi s’estendrà a tot l’alumnat dels centres.

L’enquesta permetrà al CUSC disposar dels elements de diagnòstic de l’escola catalana i conèixer quina és la realitat lingüística de les aules en els centres educatius.

Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació

El CUSC—Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació és un centre de recerca de la Universitat de Barcelona que du a terme activitats de recerca, assessorament i formació sobre la relació entre llengua i societat. El CUSC-UB integra personal investigador de la Universitat de Barcelona i investigadors vinculats a altres universitats, centres de recerca i administracions públiques. Des de la seva fundació el 1998 el CUSC-UB té activa una línia de recerca sobre sociolingüística educativa, amb diferents projectes finançats en convocatòries competitives.

L’equip de treball de l’estudi el conformen el sociolingüista Avel·lí Flors-Mas (Universitat de Barcelona), el lingüista Llorenç Comajoan-Colomé (Universitat de Vic), i el sociòleg Natxo Sorolla (Universitat Rovira i Virgili).

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere