Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Milers de mestres i professors de Catalunya es manifesten el primer dia de vaga

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Segons els sindicats, s’hi han adherit el 70% dels docents a primària i el 75% a secundària

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya diu que el seguiment és del 31,7% als centres públics i del 8,5%, als concertats

Primer dia de vaga en escoles i instituts de Catalunya en protesta per la gestió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Entre altres motius que denuncien de fa temps, s’ha convocat després de la decisió d’avançar l’inici del curs escolar. Tots els sindicats han secundat la protesta, que s’ha visibilitzat en una manifestació a Barcelona fins al departament.

Segons la Guàrdia Urbana, s’hi han sumat 22.000 persones, 60.000 segons els sindicats, que l’han titllat d’històrica.

La marxa ha arrencat als Jardinets de Gràcia, al centre de la ciutat, i ha avançat per la Diagonal i el carrer Muntaner fins a la Via Augusta, on es troba la seu d’Educació, amb una gran pancarta amb el lema: “Prou imposicions, prou retallades! Per una educació pública de qualitat”. 

Un cop davant la seu del departament, els manifestants han seguit amb proclames demanant la dimissió de Cambray. També s’han sentit crits com “som docents, no delinqüents”, quan agents dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat a la porta de l’edifici per evitar que ningú hi entrés. S’han vist aquí algunes empentes.

Mentrestant, representants sindicals han accedit a dins del departament per reunir-se amb el conseller. Una trobada breu, de poc més d’un quart d’hora, de la qual han sortit mantenint la crida a la vaga i demanant que plegui i que sigui el president Aragonès qui lideri la cerca de solucions.

Per tant, el calendari de la protesta es manté sense canvis: hi haurà vaga també aquests dimecres i dijous i el 29 i el 30 de març.

Seguiment desigual a públics i concertats

Segons el Departament d’Educació, el seguiment de la vaga ha estat del 31,7% als centres públics, a partir de les dades comunicades pel 90,7% de centres.  Als concertats, el seguiment ha estat del 8,5%, segons la comunicació del 75,65% dels centres.

La xifra que han facilitat els sindicats és més elevada. Segons l’USTEC, s’hi han adherit el 70% dels docents. En el cas de l’educació secundària, el seguiment asseguren que ha estat del 75,1%.

A banda de la manifestació multitudinària de Barcelona, més 3.000 persones han demanat la dimissió del conseller Cambray a Girona. S’han concentrat davant la seu de la Generalitat.

La vaga no té el suport de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya. Asseguren que estan d’acord amb les reivindicacions, però que “no és el moment de fer cinc dies de vaga”, i creuen que els sindicats han tirat pel dret convocant la protesta de la mateixa manera que ho ha fet el departament.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere